Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tour Odéon – monacký klenot s rekordne drahým apartmánom

Napísal Róbert Bosák, 13.05.2017

Kto mal možnosť navštíviť Monako, tomu nemohol uniknúť pohľad na Tour Odéon. Jedna z mála výškových budov, ktorá sa vypína nad panorámou atraktívnej lokality, sa stala miestnym klenotom ukrývajúcim jeden z najdrahších apartmánov sveta.  

 

Monako je známe tým, že architekti tam nemajú ideálne podmienky na výstavbu výškových budov. Princ Rainier sa pred vyše 30 rokmi postaral o to, aby boli mrakodrapy a iné do neba siahajúce stavby vylúčené z urbanistického rozvoja tohto mestského štátu. Ambiciózna Tour Odéon s dovtedy najdrahším apartmánom v celej Európe však prelomila snahu o zachovanie tradičného obrazu mesta a vyrástla na druhý najvyšší monacký monument.

Zdroj: mostbeautifulspots.com 

Mrakodrap, v ktorom sídli prepychový apartmán

 

Ak by sme prestíž monackého mrakodrapu pripisovali 170-metrovej výške alebo slušnému počtu veľkometrážnych apartmánov, ktorých je v celom objekte až 70, boli by sme na omyle. Tour Odéon si získala pozornosť celého sveta vďaka jedinečnému penthousu, ktorý ponúkol nadprirodzené poňatie života v prepychu, čomu však zodpovedala aj rekordná cena. Práve tá preslávila celý objekt a zaradila ho k najlepším výškovým nehnuteľnostiam sveta.

Zdroj: tranio.ru

 

Investor pýtal skoro 100 000€ za jediný m2

 

V honosnom monackom mrakodrape nie je jediný apartmán, ktorého vzhľad a zariadenie by neponúkalo luxus pre najmajetnejšiu klientelu. Tento rekordne drahý penthouse však nemal konkurenciu a investori sa odvážili pýtať až 91 000€ za m2. Nakoľko jeho výmera sa rozpína na ploche 3300m2, predajná cena sa vyšplhala na takmer 300 mil. €, čo sa však ukázalo ako problém, pretože penthouse nemal dlhšie žiadneho kupca.

Zdroj: vanityfair.fr

 

Luxusné bývanie priamo na vrchole sveta

 

Už pri prvých prezentáciách projektu bolo avizované, že prepychový penthouse nebude siahať do závratných výšok len kvôli rekordnej cene. O jeho veľkosť sa postaralo aj umiestnenie na vrchole mrakodrapu so spomínanou výškou 170 metrov. Apartmán z neho ukrojil dosť veľkú časť, nakoľko architekti ho kvôli obrovskému priestoru zariadili na celých 5 poschodiach.

Zdroj: hauteliving.com

 

Aj po vyše 2 rokoch od kolaudácie jedného z minima monackých výškových klenotov patrí penthouse k najdrahším apartmánom sveta. Tento luxus si však nemôže dovoliť hocikto, veď napríklad Slovák s priemerným platom by naň musel robiť viac ako 25 0000 rokov. Aj to svedčí o tom, že architekti nenechali nič na náhodu a svoj sen o návrhu kráľovského bývania vo svetovom nadštandarde splnili do bodky.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : telegraph.co.uk, mostbeautifulspots.com, tranio.ru, vanityfair.fr, hauteliving.com