Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tokio premení časť centra na obrovskú zelenú štvrť

Napísal Róbert Bosák, 13.09.2019

Preteky východoázijských krajín o pomyselný titul štátu s najzelenšími veľkomestami pokračujú naďalej. Po novom chce kartami zamiešať Japonsko, v ktorého metropole má do niekoľkých rokov vyrásť nová zelená štvrť budúcnosti.

Zdroj: www.heatherwick.com 


Nadčasový dizajn, ekologické materiály, úhľadné verejné priestranstvá. Práve na tieto atribúty vsádzajú moderné zelené štvrte, ktoré budú čoraz viac formovať veľkomestský život po celom svete vrátane Japonska. To v poslednom čase predstavilo hneď niekoľko projektov tohto typu, medzi ktorými nechýba ani premena štvrte Toranomon-Azabudai.

Zdroj: www.heatherwick.com 


Megalomanský projekt budúcnosti

 

Futuristické mesto v meste, ktoré má byť výkvetom zelenej architektúry na japonský spôsob. Nielen to má byť výsledkom projektu z dielne britského architekta Thomasa Heatherwicka. Jeho úlohou bolo navrhnúť novú podobu spomínanej štvrte situovanej priamo v centre Tokia, ktorá sa má premeniť na megalomanskú multifunkčnú zónu v zelenom šate, aké rastú (nielen) po celej východnej Ázii.

Zdroj: www.heatherwick.com  


Rekonštrukcia už existujúcej štvrte

 

Žiadne rozširovanie mesta ani žiadna nová zástavba za miliardy. Nová zelená zóna vyrastie na mieste, kde už v súčasnosti stojí spomínaná štvrť Toranomon-Azabudai. Jej premena z nej má urobiť ešte lukratívnejšiu lokalitu pre všetkých, ktorí chcú nakupovať, pracovať a bývať vo veľkomestskej štvrti budúcnosti. Nadštandardne zariadené byty, kancelárie aj obchodné prevádzky však nebudú jediným lákadlom, ktoré zmení starú štvrť na nepoznanie.

Zdroj: www.heatherwick.com 


V hlavnej úlohe zeleň a prírodné prvky

 

Či už pôjde o námestie v centre štvrte, alebo o okolité budovy, spojenie prírodných materiálov so živou vegetáciou bude hrať kľúčovú úlohu na každom kroku. V štvrti nesmú chýbať parky, zelené strechy a v mnohých prípadoch aj vertikálne záhrady. Dojem zo všadeprítomnej zelene umocnia aj presklené fasády jednotlivých objektov, vďaka ktorým bude celá štvrť pôsobiť ako obrovský živý park so skleníkmi rastúci priamo uprostred metropoly.

Zdroj: www.heatherwick.com 


S realizáciou ďalšieho zeleného projektu, ktorý prichádza z týchto končín, sa začne o pár dní. Presný dátum známy nie je, no zahájeniu výstavby už „bránia“ iba posledné finálne prípravy. Veľká premena v centre japonskej metropoly tak môže odštartovať a najneskôr do roku 2023 zaradiť Tokio medzi najzelenšie mestá celého regiónu.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.heatherwick.com