Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tokajské vinohrady ukrývajú jednu z našich najkrajších rozhľadní

Napísal Róbert Bosák, 15.10.2018

Jedinečné scenérie si zaslúžia jedinečný výhľad. Aj preto v tých najkrajších lokalitách stavajú šikovné rozhľadne ponúkajúce nezabudnuteľný zážitok z ich návštevy. Takou je aj vyhliadková veža pri Malej Tŕni, ktorá vám ukáže tokajský región z inej perspektívy.

Zdroj: Róbert Bosák 


Za pohárom dobrého vína okoreneného ďalekosiahlym výhľadom na všadeprítomné voňavé vinohrady netreba ísť do Francúzska, Maďarska ani na Moravu. Skvelý zážitok z návštevy tradičného vínneho kraja vám umožní aj slovenská časť cezhraničného tokajského regiónu. Práve v týchto končinách sa vypína šikovná vyhliadková veža, ktorá dokonale zapadla do prostredia.

Zdroj: Róbert Bosák  


Veža v tvare vínneho suda

 

Dielo Michala MihaľákaJána Kanócza si nezískava srdcia turistov náhodou. Prevedenie tejto vyhliadkovej veže je totiž na pomery tunajších rozhľadní unikátom, aký by sme v našich končinách hľadali márne. Oceľová konštrukcia „obalená“ drevenými lamelami totiž vytvára hodnovernú imitáciu vínneho suda, čím sa veži podarilo dokonale vystihnúť vinohradnícku atmosféru prítomnú všade okolo.

Zdroj: Róbert Bosák  


Pomoc cestovnému ruchu

 

Hlavným cieľom výstavby tohto diela bola podpora miestneho cestovného ruchu a tiež snaha dopriať návštevníkom aj takúto atrakciu. V oblasti tokajských vinohradov to totiž s ponukou rozhľadní vyzeralo biedne, takže autori programu Tokaj je len jeden do jeho konceptu veľmi radi zahrnuli návrh neobvyklej vyhliadkovej veže. 13-metrový objekt (s vyhliadkou na úrovni 12 m) vykúkajúci spoza obce Malá Tŕňa si okamžite získal uznanie a za 3 roky od otvorenia (30. mája 2015 počas osláv sviatku sv. Urbana) privítal desaťtisíce zvedavých turistov.

Zdroj: Róbert Bosák 


Zaujímavosť na záver: Viete, že dizajn, praktické spracovanie a prínos pre turizmus priniesol autorom rozhľadne prestížne ceny? Za optimálne komplexné riešenie architektonického diela si napríklad na odovzdávaní ocenení Stavba roka 2016 vyslúžili Cenu verejnostiCenu vydavateľstva EUROSTAV

 

Text: Róbert Bosák

Foto: Róbert Bosák