Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tohtoročné ceny za klasickú architektúru už našli svojich víťazov

Napísal Róbert Bosák, 09.02.2019

2 veľké ceny, 2 veľkí víťazi, 4 veľké mená. Aj tieto čísla boli súčasťou ďalšieho ročníka súťaže, v ktorej sa znova hľadali  tí najlepší architekti orientovaní na tradicionalistické návrhy.  

 

Klasika, úcta k tradíciám, osvedčené dizajnérske prvky, to všetko je súčasťou práce mnohých architektov po celom svete. Tí najlepší z nich sú potom ocenení prestížnymi medzinárodnými cenami, vďaka ktorým môže tradicionalistický odkaz ich stavieb inšpirovať ďalších. K týmto významným oceneniam patria aj Driehausova cenaCena Henryho Hopea Reeda.   

 

Driehausova cena za klasickú architektúru – Maurice Culot

 

Na architektonickej scéne zatiaľ nie je žiadne väčšie ocenenie, ktoré by vyzdvihlo klasickú architektúru viac, ako práve Driehausova cena. Tento rok sa jej držiteľom stal spomínaný Maurice Culot, ktorý sa počas svojej kariéry zaslúžil o obnovu stoviek obytných objektov a zároveň celých obytných štvrtí v historických častiach viacerých miest naprieč Dánskom, Belgickom a Francúzskom.

Zdroj: www.traditionalbuilding.com 


- Maurice Culot sa narodil v roku 1937 v španielskej Seville

- vyštudoval architektúru na poprednej univerzite v Bruseli

- stojí za rozvojom teórie Nového urbanizmu zo 60. rokov

- v roku 1969 založil organizáciu Archives d´Architecture Moderne

- v súčasnosti je vo vedení nadnárodného ateliéru ARCAS

Zdroj: www.leparisien.fr


Cena Henryho Hopea Reeda za propagáciu tradičnej výstavby – Carl Laubin

 

Druhá z cien sa ušla britsko-americkému umelcovi Carlovi Laubinovi. Ten sa už roky venuje tvorbe obrazov, na ktorých sú namaľované klasické stavby v plnej paráde. Jedná sa o budovy z rôznych kútov sveta. Svojou prácou tak prispel k propagácii klasickej svetovej architektúry, za ktorú si Cenu Henryho Hopea Reeda zaslúžil právom.

Zdroj: architecture.nd.edu 


- Carl Laubin sa narodil v roku 1947 v americkom New Yorku

- vyštudoval architektúru na Cornell University v New Yorku

- v roku 2000 už ako úspešný umelec prijal britské občianstvo

- jeho prvou veľkou maľbou sa stal obraz Royal Opera House

- v roku 2017 mu udelili prestížnu cenu Arthur Ross Award

Zdroj: www.carllaubin.com 


Držitelia 2 významných ocenení sú známi, čaká sa iba na slávnostný galavečer, počas ktorého im budú odovzdané ceny. Ten má prebehnúť 23. marca, kedy sa laureátom odovzdajú aj šeky na veľmi lukratívnu odmenu. Prvý z víťazov si prilepší o celých 200 000 USD, no naprázdno neodíde ani Carl Laubin. Na toho čaká odmena vo výške 50 000 USD.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.traditionalbuilding.com, www.leparisien.fr, architecture.nd.edu, www.carllaubin.com