Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Titul Podnikateľ roka putuje do oblasti developmentu

Napísal Róbert Bosák, 21.06.2018

Nestáva sa často, aby si titul Podnikateľ roka uchmatol niekto z oblasti developmentu, no tento rok je jednou z mála výnimiek. Brazílsky rodák, ktorému by sa mohli za dostupné bývanie poďakovať masy menej majetných krajanov, si totiž prvenstvo zaslúžil právom.

 

O mene Rubens Menin Teixeira de Souza sa ako o najpravdepodobnejšom víťazovi súťaže EY Podnikateľ roka šepkalo už pár dní pred vyhlásením výsledkov. Prognózy odborníkov sa naplnili a slávnostný galavečer v slnečnom Monte Carle ovládol šéf developerskej spoločnosti MRV, ktorá sa už celých 40 rokov stará o výstavbu bytov pre chudobnejších Brazílčanov.

 

Prvenstvo za výstavbu lacnejších bytov

 

Tipy na víťaza síce boli vo väčšine predpovedí správne, no jeho víťazstvo sa nerodilo ľahko. Okrem R. Menina na tohtoročný svetový titul ašpirovalo ďalších 55 mien zo 46 štátov sveta, ktorí svojou prácou dokázali, že by im prípadná výhra patrila zaslúžene. Prvenstvo nakoniec poputovalo do Brazílie, do ktorej ho z Monte Carla doniesol dlhoročný priekopník lacnejších a dostupnejších bytov.

Zdroj: www.optionstheedge.com 


Každý 200. Brazílčan žije v byte od MRV

 

V prípade majiteľa najväčšej developerskej firmy v Brazílii, ktorá zamestnáva 24 000 ľudí, sa mohli porotcovia oprieť o kvalitu aj kvantitu. MRV totiž stihla za 4 desaťročia pôsobenia na realitnom trhu postaviť 320 000 nehnuteľností.  Podľa výpočtov tak v bytoch od Meninovej firmy žije každý 200. Brazílčan, pričom mnohým z nich sa podarilo odísť zo slumov a dostať sa k práci a serióznemu bývaniu.

Zdroj: www.hiveminer.com 


Účinný recept na dostupnejšie bývanie

 

Recept na zlepšenie podmienok bývania pre masy Brazílčanov nevyžadoval žiadne prevratné zmeny. R. Menin iba našiel spôsob, ako pomocou nových technológií stavať oveľa rýchlejšie a lacnejšie, čo celkovo znižovalo predajnú cenu bytov. Napriek tomu, že sa jedná o nie veľmi obľúbené bytovky z betónových panelov, nebyť tohto nápadu, mnoho Brazílčanov by si asi nemohli dovoliť bežný byt dodnes.

Zdroj: commons.wikimedia.org 


Aktuálny titul Podnikateľ roka nie je jedinou cenou, ktorú udelili investorom a architektom podporujúcim rozvoj bývania pre chudobnejšie skupiny obyvateľstva. Nie je to tak dávno, čo si Balkrišna Doši, známy návrhmi obytných komplexov pre desaťtisíce nemajetných Indov, odniesol Pritzkerovu cenu. Aj to potvrdzuje, že snaha o podporu sociálne znevýhodnených ľudí nie je prehliadaná a prispieť k väčšej rovnováhe sa snažia aj tí najbohatší a najúspešnejší.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.optionstheedge.com, www.hiveminer.com, commons.wikimedia.org