Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tipy, vďaka ktorým bude aj malá kuchyňa pôsobiť priestrannejšie

Napísal PR článok, 04.05.2023

Kuchyňa patrí medzi najpoužívanejšie miestnosti takmer v každom príbytku, preto by mala byť zariadená tak, aby ste sa v nej cítili príjemne. Dá sa to šikovne vyriešiť aj v malých bytoch, pozrite sa, ako na to.


V bytoch s menšou výmerou je zvyčajne aj malá kuchyňa, ktorá v jej používateľoch môže vyvolať pocit stiesnenosti. Predsa však šikovným usporiadaním prvkov je možné získať dostatok úložného priestoru aj v takomto menšom priestore. Ďalším spôsobom, ako riešiť problém malej stiesnenej kuchyne, je jej rekonštrukcia, prepojenie so zvyšnou časťou obytného priestoru a pod.


V realizácii tohto vášho zámeru vám môžu pomôcť aj skúsení a spoľahliví profesionáli, ktorí sú schopní vaše nápady a priania premeniť na realitu, po akej túžite. Môžete ich vyhľadať na internete, na portáli Daibau, ktorý zhromažďuje veľké množstvo overených zhotoviteľov, majstrov a dodávateľov v oblasti stavebníctva, interiérového dizajnu, výroby nábytku na mieru a pod. K dispozícii majú viac ako 16-tisíc remeselníkov z celej krajiny.


V tomto článku uvedieme niekoľko trikov, vďaka ktorým môže aj malá kuchyňa pôsobiť priestrannejšie. Niektoré z nich vám pomôžu iba opticky zväčšiť priestor kuchyne, iné efektívne využiť každý centimeter tohto priestoru a urobiť ho zaujímavejším.


Otvorená kuchyňa


Ak plánujete kompletnú rekonštrukciu domu alebo bytu, možno uvažujete o otvorenom pôdoryse. Je to prvok, ktorý sa často využíva v architektúre. Pod pojmom otvorená kuchyňa sa rozumie spojenie priestoru určeného na varenie s ďalšími funkčnými priestormi, napr. jedálňou, obývačkou, pracovňou, predizbou. Kuchyňa a jedáleň môže byť predelená ostrovčekom a podobne. Zväčšená plocha poskytuje viac možností, ako ju efektívne využiť, pričom miestnosť stále pôsobí vzdušne. Vytvorením otvoreného konceptu sa metaforicky búrajú aj nároky na súkromie obyvateľov domu a otvorí sa priestor na častejšie stretávanie členov domácnosti.


Svetlý kuchynský nábytok


Nielen svetlé farby, ale aj svetlý nábytok opticky presvetľuje a zväčšuje interiér. Rovnaký efekt dosiahnete, ak sa rozhodnete pre biely kuchynský nábytok (skrinky, stoly, kuchynská linka...), ktorý vyzerá veľmi esteticky a pomáha vytvoriť ilúziu priestrannosti. Nevýhodou však je, že na bielych skrinkách budú  viditeľné šmuhy alebo odtlačky prstov.  

Zdroj: daibau.sk


Multifunkčný nábytok


Na trhu je dnes dostupný rôznorodý multifunkčný nábytok, ktorý vám pomôže z malej kuchyne vyťažiť maximum. Napríklad barový pult môže poslúžiť ako úložný priestor na zavesenie alebo odkladanie nádob, malých zariadení a iných drobností, používaných v kuchyni. Okrem toho môže mať ideálnu výšku na sedenie aj na státie, bez ohľadu na to, či pracujete, varíte alebo kávičkujete so svojimi priateľmi.


Viac miesta s rohovými dielmi


Kuchynskú linku, ktorá obsahuje rohové diely, možno prispôsobiť takmer každej priestorovej situácii. Kuchyne v tvare písmena L alebo v tvare písmena U patria k najobľúbenejším spôsobom usporiadania v našich domácnostiach. Vďaka rohovému kuchynskému dielu získate oveľa väčšiu pracovnú plochu a množstvo úložného priestoru, a zároveň budete šetriť aj svoje kroky. 


Spotrebiče integrované do kuchynského nábytku


V súčasnosti na trhu dostať množstvo spotrebičov, ktoré môžu byť integrované do kuchynského nábytku. Také spotrebiče sú vďaka tomu nielen dizajnovým, ale i praktickým riešením v stiesnených priestoroch, zaberajú omnoho menej podlahovej plochy ako napr. samostatne stojace spotrebiče (chladnička, sporák, rúra...). Môžu byť viditeľné, umiestnené vo výške očí, alebo schované za dvierkami nábytku, aby nenarúšali vzhľad vašej kuchyne.

Zdroj: daibau.sk


Využívanie priehľadných prvkov


Ďalší spôsob vhodný na vizuálne zväčšenie priestoru je využívanie priehľadných prvkov. Môžu to byť rôzne svietidlá, sklenené stoly, sklenené dvierka na kuchynskom nábytku... Vďaka takýmto a podobným prvkom miestnosť získa väčšiu vizuálnu hĺbku.


Horizontálne čiary


Nielen svetlé farby a svetlý nábytok, ale aj použité línie vizuálne vplývajú na veľkosť tej-ktorej miestnosti. Môžu to byť napr. čiary na obkladoch, tapetách, podlahe. Vodorovné línie priestor opticky rozšíria a zvislé vzbudia dojem vyšších stropov. Pokiaľ ide o tapety, treba prihliadať na šírku pruhov, tenké pruhy by mohli mať opačný efekt, od toho, ktorý chcete dosiahnuť. Okrem uvedeného, horizontálne línie sú charakteristickým znakom moderného interiéru. V kuchyni to napr. môže byť vodorovne orientovaný obdĺžnikový tvar skriniek alebo detaily v podobe osvetlenia pozdĺž kuchynskej linky, vodorovné čiary na frontoch skriniek...


Osvetlenie kuchyne


Osvetlenie kuchyne je potrebné vopred dobre naplánovať, definovať, aké svetlá budú použité a ako budú rozmiestnené. Bez ohľadu na to, že v malej kuchyni jedno stropné svietidlo poskytuje dostatok svetla pre všetky úkony, odporúča sa zakomponovať aj niekoľko svetelných zdrojov po stranách. Osvetľovacie pásy LED,  sotva viditeľné, ale mimoriadne praktické, umiestnené pod skrinkami, poskytujú praktické osvetlenie pracovnej dosky, vytvárajú nielen príjemnú atmosféru, ale aj štýlový efekt v miestnosti. Okrem toho vďaka nim priestor bude aj opticky väčší a jasnejší. A nezaberajú prakticky žiadne miesto.

Zdroj: daibau.sk


Hlboký jednodrez


Do malých kuchýň sú vhodnejšie jednodrezy, ktoré majú vaničku s hĺbkou 18 až 20 cm. Hlbšie jednodrezy sú praktickejšie práve preto, že sa do nich riad lepšie zmestí a špinavý riad nebude zaberať miesto na linke. Samozrejme, dôležitý je aj výber správneho vodovodného kohútika.


Ak však ešte stále nemáte jasnú predstavu o tom, ako opticky alebo reálne zväčšiť priestor vašej kuchyne, aké práce vykonať, aby ste s výsledkom boli spokojní, v časopise Daibau nájdete aj iné nápady a tipy zamerané na zariadenie, resp. renováciu kuchyne. Táto stránka ponúka množstvo užitočných článkov s potrebnými návodmi, ako aj príkladmi dobrej praxe, ktoré vás môžu inšpirovať a pomôcť pri realizácii tohto vášho zámeru.


Ak potrebujete odborníka, ktorý by vám mohol s týmto pomôcť, stačí na stránke daibau.sk vyplniť a zaslať dopyt, v ktorom uvediete, aké práce potrebujete vykonať, prípadne uviesť termín začiatku vykonávania prác, ako aj miesto, kde je potrebné práce vykonať. Na vyplnenie a odoslanie dopytu je potrebných len pár minút vášho času a môžete to urobiť úplne zadarmo. Okrem toho informácie o cenách môžete získať v kalkulačke na rovnakej webovej stránke.


Dúfame, že sme vám aspoň trochu pomohli a inšpirovali vás pri vašom plánovaní a zariaďovaní malej kuchyne a že vám uvedené tipy budú aspoň mostíkom, od ktorého sa môžete odraziť a sami ďalej realizovať predstavy o ideálnej (malej) kuchyni.


Zdroj: daibau.sk

Zdroj foto: daibau.sk

PR článok