Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tesla prináša na trh revolučnú „solárnu strechu“

Napísal Róbert Bosák, 09.08.2017

Spoločnosť Tesla sa síce preslávila výrobou ekologických áut, no úspechy začala zbierať aj v oblasti solárnych technológií pre budovy. Ďalším pokusom priniesť celosvetovému stavebníctvu pokrok v znamení ekológie je inovatívny strešný systém Solar Roof.

 

Inovácia, ktorú Tesla prináša do celého sveta, mení prístup k ekológii a využívaniu úsporných zariadení. Rešpekt si získala viacerými prelomovými nápadmi na čele s ekologickými autami a solárnymi zariadeniami, no zdá sa, že naďalej má čo ponúknuť. Nedávno zverejnila ďalšiu novinku schopnú spraviť svet úspornejším a nezávislejším, ktorou je spomínaný Solar Roof.

Zdroj: elektrek.co

 

Komplexný strešný systém pre ekobývanie   

 

Už z názvu je jasné, že Tesla sa tentoraz nemieni zaoberať žiadnymi solárnymi panelmi alebo inými podobnými zariadeniami. Na trh chce poslať komplexný strešný systém, ktorý bude na rozdiel od panelov tvoriť samotnú kompozíciu strechy. Tým sa nebude starať len o praktickú funkciu, ale uľahčí aj práce pri výstavbe a podporí pekný vzhľad. Okrem toho, stavebníci za ňu vraj zaplatia menej ako by minuli pri montáži klasickej strechy.

Zdroj: tesla.co

 

Imituje bežnú strechu, no vyrába elektrinu 

 

Medzi spomínanými pozitívami najviac vyniká schopnosť produktu nahradiť bežnú strechu. Solar Roof sa totiž od bežných krytín líši minimálne, takže z diaľky by ste rozdiel spoznali len veľmi ťažko. Zásadný rozdiel však spočíva v schopnostiach, ktorými novinka disponuje. Pokrokový systém totiž vyrába energiu bez toho, aby potreboval doplnkové panely alebo iné zariadenia, čo z neho robí svetový unikát.

Zdroj: elektrek.co

 

Praktické informácie pre záujemcov o „Solárnu strechu“

 

- prvé prototypy navrhli v 2 čiernych prevedeniach

- od budúceho roka prídu na trh ďalšie dve textúry

- cena krytiny za m2 sa pohybuje na úrovni od 35€

- systém ešte nie je v predaji, zatiaľ sa dá iba rezervovať

- na krytinu sa bude poskytovať až 30-ročná záruka

Zdroj: sunstyle.com

 

Novinka od Tesly má byť jedným z najlepších objavov, ktoré sa v oblasti solárnych systémov pre stavebníctvo dostali a dostanú na trh. Pochváliť môžeme hlavne výhodnosť systému, ktorý zdobí aj cenová dostupnosť a značný praktický osoh doplnený pútavým vzhľadom. Či sa však produkt presadí, to ukážu najbližšie mesiace po tom, čo ho oficiálne uvedú na trh. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : teslarati.com, elektrek.co, sunstyle.com