Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Talianska Teora láka nových obyvateľov oslobodením od platenia nájmu

Napísal Róbert Bosák, 06.03.2020

Riedko osídlené talianske mestečká pokračujú v snahe prilákať nových obyvateľov. Po najnovšom sa k nim pridáva Teora. Tá sľubuje novým obyvateľom prenájom domu na 2 roky zdarma.

Zdroj: www.comune.teora.av.it


V stále menej zaľudnenej Kampánii sa nesnažia prilákať nových obyvateľov prvýkrát. Žiadne z mestečiek v tomto talianskom regióne však doposiaľ nepristúpilo k oslobodeniu od platenia nájmu. Teora tak skúša úplne novú stratégiu, ktorá by mohla na rozdiel od ponúk v ostatných lokalitách konečne fungovať.

Zdroj: www.comune.teora.av.it


Noví obyvatelia nemusia platiť nájomné

 

Kým ostatné mestá sa snažili prilákať nových obyvateľov rekordne lacnými domami, v Teore vsadili na prenajímanie zadarmo. Mesto je totiž ochotné po dobu až 2 rokov platiť nájomné za každého, kto sa sem presťahuje. Naoko neodolateľný benefit však má jeden háčik. Maximálna výška mestom uhrádzaného nájomného nesmie prekročiť 150 € mesačne. Vzhľadom na nízke ceny domov v meste, ktoré sa pohybujú na úrovni od 150 do 200 €, to ale vo väčšine prípadov nebude problém.

Zdroj: www.comune.teora.av.it


V hre je takisto príspevok na kúpu domu

 

Zvýhodnení nebudú iba noví nájomníci. Mesto podporí aj obyvateľov, ktorí si v Teore kúpia dom. Tým má byť vyplatený príspevok vo výške 5000 €, ktorý môžu použiť práve na takýto účel. Aj získanie tohto benefitu má však isté podmienky. Jeho adresáti musia bývať v meste minimálne 3 roky. Navyše, vedenie mesta od nich žiada, aby mali v čase kúpy domu aspoň 1 dieťa, ktoré zapíšu do miestnej školy.

Zdroj: www.comune.teora.av.it


Teoru už niekoľko rokov trápi vymieranie

 

Podmienka minimálne 3-ročného bývania v Teore vyplýva najmä zo snahy udržať adresátov príspevku v meste. Prax z ostatných lokalít totiž ukázala, že ľudia síce príspevky využívajú, no kúpené domy menia na rekreačné sídla. V daných mestách tak nebývajú a neprispievajú k ich oživeniu. Práve to by sa malo vďaka uvedenému záväzku podariť v Teore, ktorú dlhší čas trápi vymieranie. V mestečku so zhruba 1500 obyvateľmi sa totiž ročne narodia len 2-3 deti, pričom 10-násobne toľko obyvateľov za rovnaký čas umrie.

Zdroj: www.comune.teora.av.it


Teora by zrejme trpela nízkym počtom obyvateľov aj v prípade vyššej pôrodnosti. O značnú časť obyvateľstva totiž prišla pred 40 rokmi, kedy mesto zasiahlo zemetrasenie. Po ňom došlo k početnému odchodu ľudí, ktorí sa sem už nevrátili. Práve spomínané opatrenia by však mali prispieť k príchodu nových.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.comune.teora.av.it