Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

SZĽH chce Národný hokejový štadión – v hre sú 4 mestá

Napísal Róbert Bosák, 27.09.2019

Národný futbalový štadión už máme, na rade je ten hokejový. Podrobnosti o tom, kde, kedy a za koľko má byť postavený, však známe nie sú. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) o tom rozhodne až po výbere mesta, ktoré sa stane domovom nového stánku. 

 

Myšlienka vzniku hokejovej arény slúžiacej na reprezentačné účely naberá na vážnosti. Na predloženú výzvu, ktorej cieľom je výber najlepšieho projektu na jej realizáciu, zareagovali 4 mestá. Aktuálne je v hre Nitra, Zvolen, Banská BystricaŽilina. Úlohou každého z nich je predložiť čo najlepší zámer výstavby a následne si ho pred vedením SZĽH aj obhájiť.

 

Do súboja vstúpili tradičné hokejové bašty

 

Každé zo 4 miest, ktoré sa zapojilo do výzvy SZĽH, patrí k tradičným hokejovým baštám. V prípade výberu niektorého z nich je tak vysoký predpoklad, že zápasy na zrealizovanom Národnom hokejovom štadióne sa budú tešiť výraznej diváckej podpore. Obzvlášť to platí o Nitre a Banskej Bystrici, ktoré na klubovej úrovni dosahujú v posledných rokoch celkom slušné čísla návštevnosti.

 

O víťazovi sa rozhodne do konca roka 2020

 

Slušná divácka podpora na realizáciu hokejového štadióna s prívlastkom „národný“ nestačí. SZĽH bude zaujímať hlavne projektová štúdia, ktorú určite oživí možnosť realizácie nových tréningových a ubytovacích priestorov, a s ňou aj pozemky, kde by mal štadión vyrásť. Tie by mali dosahovať vyšší stupeň lukratívnosti a disponovať čo najlepším napojením na dopravnú infraštruktúru aj okolitú občiansku vybavenosť.

 

Financovanie štadióna pokryje SZĽH a štát

 

Vzhľadom na nároky SZĽH je jasné, že vznik takéhoto štadióna nebude lacná záležitosť. To si ale vezme na starosť samotný zväz, ktorý vďaka peniazom zo štátneho rozpočtu pokryje celú realizáciu. Výška nákladov je zatiaľ otázna. Isté je akurát to, že vlastníkom štadióna bude SZĽH. Možnosť využívať arénu ale bude mať aj klub pôsobiaci v meste, v ktorom sa nový stánok zrealizuje.

 

Viac o tom, kde bude Národný hokejový štadión stáť, sa dozvieme až ku koncu roka. Práve vtedy má SZĽH vybrať mesto s najlepším projektom a najvyššími ambíciami na výstavbu kvalitnej hokejovej arény s kapacitou okolo 13 000 ľudí. Následne bude treba vybaviť všetky povolenia, po ktorých sa môže pristúpiť k realizácii. Štadión by tak mohol byť hotový v roku 2021. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: insidethegames.biz