Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Svetový architektonický kongres sa prvýkrát uskutoční v Dánsku

Napísal Róbert Bosák, 10.10.2022

Architekti z celého sveta sa každé 3 roky zídu na podujatí, kde môžu prebrať aktuálne témy a spoločne hľadať riešenia súčasných výziev. Veľký celosvetový kongres ich čaká aj budúci rok. Jeho dejiskom bude prvýkrát Dánsko.

 

Dánsko bolo zvolené za dejisko Svetového kongresu Medzinárodnej únie architektov ako prvá zo severských krajín v histórii. 28. ročník odborného podujatia prebehne 2.-6. júla 2023. Viac ako 10 000 architektov z celého sveta sa pri tejto príležitosti stretne v Kodani, kde budú účastníkmi niekoľkodňového programu plného výstav, prednášok a seminárov.

Zdroj: deconews.info

 

28. ročník v znamení udržateľnosti

 

Každý z doterajších kongresov sa zameriaval na prezentáciu architektúry a prehlbovanie jej úlohy v spoločnosti. Inak to nebude ani počas nadchádzajúceho 28. ročníka, ktorý niektorí predstavitelia Medzinárodnej únie architektov označujú za prelomový. Dôvodom má byť nastolenie témy udržateľnosti a záchrany planéty, k čomu má prispieť aj svetová architektúra. Účastníci kongresu budú hľadať spoločné riešenia, ako transformovať architektúru na zelenú. Tým môžu pomôcť OSN splniť ambiciózne zelené ciele, ktoré si organizácia kladie do roku 2030.

 

Kongres ovládne 6 ústredných tém

 

Odborný program budúcoročného kongresu bude rozdelený do 6 hlavných okruhov. Šestica tém sa bude sústrediť na zdravý dizajn, prispôsobenie dizajnu klimatickým zmenám či dizajn zameraný na rozvoj komunít. Každý z okruhov sa bude podrobnejšie venovať jednej ústrednej téme, ktorej budú prispôsobené prednášky a semináre. Obsah všetkých prednášok a seminárov sa zameria na témy spojené s udržateľnosťou. V jej duchu sa má niesť aj sprievodný kultúrny program pre širšiu verejnosť.

Zdroj: uia2023cph.org

 

Všetky novinky a podrobné informácie o 28. ročníku Svetového kongresu UIA sú architektom aj priaznivcom architektúry k dispozícii na portáli www.uia2023cph.org.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: uia2023cph.org

Zdroj foto: deconews.info, uia2023cph.org