Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Svet má nový najdlhší most pre peších – v švajčiarskych Alpách

Napísal Róbert Bosák, 12.08.2017

Ak sme sa včera venovali najslávnejším mostom sveta, dnes k nim pridáme ešte jeden špeciálny úlovok. Tentoraz ide o most určený peším návštevníkom, ktorí bol otvorený len pred niekoľkými dňami, no hneď si získal pozornosť celého sveta.

Zdroj: thesun.co.uk

 

Dlho očakávaný most Europabrücke, ktorý sa mal hneď po svojom oficiálnom sprístupnení zapísať na zoznam najvyhľadávanejších atrakcií Európy, už pár dní víta prvých návštevníkov. Ide o rekordne dlhý most pre peších, ktorý umožní turistom efektívnejší a pútavejší pohyb po švajčiarskych Alpách. A nás zaujíma, čím sa toto unikátne dielo navždy zapísalo do histórie.

Zdroj: youtube.com

 

Necelých 500 metrov, no najdlhší na svete

 

Sprístupnenie Europabrücke, alebo po našom Európskeho mostu, prepísalo staré štatistiky najdlhších mostov pre peších návštevníkov. Toto dielo sa s dĺžkou 494 metrov prepracovalo na vrchol rebríčka, odkiaľ bude so svojou 110-metrovou výškou nad úrovňou zeme panovať. Za zmienku stojí aj samotné technické prevedenie, nakoľko most držia zhruba 8-tonové laná inštalované s bezpečnostným systémom brániacim rozhojdanie mosta.

Zdroj: bbc.com 

 

S výhľadom na preslávený Matterhorn

 

Nie je to len výška, ktorá tomuto novému dielu priťahuje pozornosť. Jeho tvorcovia si vybrali nádhernú lokalitu, ktorá je sama o sebe dobrým dôvodom na návštevu. Most totiž stojí medzi obcami ZermattGrächen, pomedzi ktoré vedie známa turistická trasa, pričom práve jeho výstavba má turistom ponúknuť fantastický výhľad na jeden z najvyhľadávanejších alpských vrchov Matterhorn.

Zdroj: thesun.co.uk

 

Sprístupnenie Európskeho mostu bude ďalším oživením švajčiarskych Álp, ktoré sa tak stali domovom najdlhšieho visutého mostu pre pešie obyvateľstvo. Ďalším z takýchto rekordérov je most v susednom Rakúsku sídliaci pri meste Reutte.  No ten sa s dĺžkou 405 metrov musel pokloniť pred nováčikom zo Švajčiarska, ktorý jednoznačne ovládol pešie mosty po celom svete.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : novinky.cz, thesun.co.uk, youtube.com, thesun.co.uk, bbc.com