Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Švédsky hotel z ľadu má otvorené aj túto sezónu

Napísal Róbert Bosák, 09.01.2019

Je to už zopár dní, čo jeden z najúžasnejších hotelov sveta otvoril svoje brány. IceHotel, ako je pomenovaný sezónny švédsky hotel z ľadu a snehu, totiž po vianočných sviatkoch opäť sprístupnili verejnosti.

Zdroj: handluggageonly.co.uk 


Švédska dedinka Jukkasjärvi je od začiatku roka opäť plná turistov. Právu polárnu zimu si tu totiž chodia užívať návštevníci zo všetkých kútov planéty, ktorých prechodným domovom sa stáva práve IceHotel. Ten je najznámejším ľadovým hotelom sveta aj preto, že každoročne ho stavajú nanovo v novom dizajne.

Zdroj: www.designboom.com 


Na realizáciu sa použilo 2500 ton snehu

 

O tohtoročnú podobu IceHotel-a sa opäť postarala medzinárodná umelecká smotánka. Ako je zvykom, aj tento rok vytvorili z ľadu niekoľko atmosférických izieb, ktoré dopĺňajú „bežné“ apartmány. Na ich vzniku pracovalo 34 dizajnérov z 13 krajín a podľa oficiálnych zdrojov bolo na zriadenie netradičných ubytovacích priestorov použitých okolo 2500 ton snehu.

Zdroj: www.designboom.com 


Izby obohatené umeleckým dizajnom

 

Spomínané atmosférické izby ponúkajú o niečo vyšší štandard. Ten však spočíva v celkovom dizajnovom prevedení, vďaka ktorému je každá z 15 izieb situovaných v hotelovej časti Art Suites ladená v umeleckom štýle. Najväčší dopyt po rezervácii si získal apartmán s dizajnom podmorského sveta, izba imitujúca cukráreň či izba, ktorá žije baletnými kreáciami.

Zdroj: www.icehotel.com 


Hotel bude prístupný len pár týždňov

 

Možnosť vyskúšať si pobyt v takomto ľadovom kráľovstve opäť potrvá len pár týždňov. Už v marci sa jeho priestory zatvoria a počkajú na postupné roztopenie. Celý hotel od základov tak vezme rieka, ktorá uzavrie ďalšiu úspešnú sezónu, aspoň tak to ohlasujú majitelia, ktorí upozorňujú na vysoký dopyt po ubytovaní.

Zdroj: www.tripadvisor.com 


Pre tých, čo by chceli vidieť Jukkasjärvi a neďaleké scenérie švédskej prírody mimo hlavnej sezóny, môžu tak spraviť kedykoľvek. V obci je viacero komfortných ubytovacích zariadení a aj samotný IceHotel vás ubytuje aj v iných obdobiach. Napríklad IceHotel 365, jedna z jeho ubytovacích častí, je totiž otvorená celoročne.

 

Viac informácií o hoteli, ako aj o možnostiach rezervácie, nájdete na www.icehotel.com.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: handluggageonly.co.uk, www.designboom.com, www.icehotel.com, www.tripadvisor.com