Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Švédska kolekcia bytových doplnkov z priemyselného odpadu

Napísal Róbert Bosák, 27.03.2018

Bytové dekorácie z netradičných recyklovaných materiálov sme tu mali už mnohokrát. S exkluzívnymi interiérovými doplnkami vyrobenými z priemyselného odpadu sa však stretneme len výnimočne, obzvlášť ak ide o elegantné nekonvenčné kúsky.  

 

Kým sa recyklácia priemyselného odpadu za účelom zhotovenia bytových doplnkov nerozšíri v najvyšších dizajnérskych kruhoch, podobné projekty budú stále ojedinelé. Napriek tomu je nápad švédskej dizajnérskej štvorice z ateliéru Malmö Upcycling Service skvelým príkladom, ako sa môžu kvalita, elegancia a praktickosť spojiť, aby prispievali k záchrane planéty.

Zdroj: www.trendhunter.com  


Rozmanitá kolekcia doplnkov do všetkých izieb

 

Spomínaný ateliér sa venoval dizajnu, pri ktorom spracovávali priemyselný odpad, hneď od založenia spoločnosti. V rámci svojej činnosti navrhol viacero modelov využívajúcich proces recyklácie, no až pri kolekcii Odds & Ends sa mu podarilo na trh priniesť rozmanitú zostavu imidžových bytových doplnkov a estetických dekorácií vhodných do všetkých miestností.

Zdroj: www.trendhunter.com 


Produkty, ktoré tvoria kolekciu Odds & Ends:

 

- praktické kuchynské misky z vyhodeného skla

- podnosy zo zvyškov starých sklenených zrkadiel

- vešiaky na stenu zhotovené z rôznych kameňov

- vešiaky na odev z ohýbaných oceľových plechov

- sklenené vázy na estetické aj praktické využitie

Zdroj: www.ignant.com 


Doplnky popierajú mýtus o chladnom dizajne

 

Pútavá švédska kolekcia si neplní len praktickú úlohu spojenú s ekológiou a výrobou cenovo dostupných doplnkov. Vzhľad jednotlivých modelov poukazuje na schopnosť vniesť do bytov vkusný a opticky príťažlivý dizajn, a to napriek použitiu recyklovaných prvkov, voči ktorým sa vznieslo mnoho predsudkov spájaných s chladom a nevľúdnosťou.

Zdroj: www.dezeen.com 


Nie sú to len bytové doplnky, pri ktorých výrobe sa využívajú rôzne formy odpadu. Svoje uplatnenie si po najnovšom nachádzajú aj ako stavebné prvky a materiály do exteriérov. Ich autori sa tak snažia vnášať do oblasti dizajnu a stavebníctva príklad, ako sa dá recykláciou nielen stavať, ale zároveň pomocou účelovej redukcie odpadu aj šetriť planétu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.trendhunter.com, www.ignant.com, www.dezeen.com