Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Súťaž Stavba roka 2017 ovládla žilinská diaľnica

Napísal Róbert Bosák, 12.04.2018

Včerajší deň v slovenskom stavebníctve patril slávnostnému galavečeru, počas ktorého vyhlasovali najlepšie stavby minulého roka. Na piedestál sa opäť dostalo to najlepšie, čo sa u nás za uplynulé obdobie zrealizovalo a posunulo domácu architektúru o ďalší krok vyššie.  

 

Na Slovensku sa stále realizujú kvalitné stavby, čo potvrdilo aj včerajšie udeľovanie cien pre autorov najlepších slovenských projektov z roku 2017. Kým niektorí víťazi naplnili prognózy, v rámci vyhlásenia výsledkov sme sa dočkali aj niekoľkých prekvapení. Za to najväčšie sa dá považovať úspech inžinierskych stavieb, ktoré v 23. ročníku zabodovali nad očakávania.

 

Hlavná cena pre diaľnicu

 

Práve návrhy a spracovanie diaľnic sa postarali o vyzdvihnutie inžinierskych stavieb. Autori diaľničného úseku D3 Žilina (Strážov) – Žilina (Brodno) si odniesli hneď 2 ocenenia, medzi ktorými nechýbala ani Hlavná cena.

 

Hlavná cena - Stavba roka 2017: Diaľnica D3 Žilina (Strážov) - Žilina (Brodno)

Cena Ministerstva dopravy a výstavby SR: Diaľnica D3 Žilina (Strážov) - Žilina (Brodno)

Zdroj: www.youtube.com 


Víťazi ďalších ocenení

 

Okrem Hlavnej ceny a ocenenia zo strany ministerstva sa odovzdávali ďalšie prestížne trofeje. V kategórii za celospoločenský prínos vyhlásili aj laureáta zvoleného Úniou miest Slovenska a nechýbalo ani 6 ocenení od vyhlasovateľov súťaže doplnených Cenou verejnosti. 

 

Cena Únie miest Slovenska za celospoločenský prínos: TERMINAL vlak-bus-shopping, Banská Bystrica

Zdroj: www.bystricoviny.sk 


Cena Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska za vysokú kvalitu realizácie:

EPERIA Shopping mall, Prešov

 

Cena Slovenskej komory stavebných inžinierov za najlepšie projektové riešenie: Diaľnica  D3 Svrčinovec – Skalité

 

Cena Stavebnej fakulty STU v Bratislave za uplatnenie vedy a techniky v realizácii:

UNIQ Staromestská, Bratislava

Zdroj: www.archinfo.sk 


Cena Technického a skúšobného ústavu stavebného za použitie progresívnych stavebných výrobkov: Doprava a skladovanie slinku v cementárni Ladce

 

Cena Prvej stavebnej sporiteľne za bytový dom roka: Nová Terasa 2, Košice

 

Cena Vydavateľstva EUROSTAV za architektonické riešenie: Obytný súbor Park Anička, Košice

Zdroj: www.vokpok.cz 


Cena verejnosti: Sídlo spoločnosti PDP, s. r. o., Nitrianske Sučany

 

Autorom víťazných projektov gratulujeme a želáme veľa úspechov pri ďalších návrhoch. Tí, ktorí aktuálne nedosiahli na žiadne ocenenie, budú mať šancu ukázať kvalitu svojej práce už o rok. Veríme, že dovtedy vyrastú na Slovensku ďalšie funkčné budovy podporujúce stavebný rozvoj.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.nasadoprava.sk, www.youtube.com, www.bystricoviny.sk, www.archinfo.sk, www.vokpok.cz