Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Superstudio – súťaž pre študentov architektúry po prvýkrát na Slovensku

Napísal Róbert Bosák, 03.02.2018

Česká súťaž Superstudio, ktorá ponúka priestor študentom s pokrokovými nápadmi v oblasti architektúry a urbanizmu, zavíta po prvýkrát aj na naše univerzity. V rámci jej expanzie tak dostanú šancu na zisk cenného víťazstva aj v Bratislave a v Košiciach.

 

Súťaž, ktorá už o pár dní zaháji svoj 8. ročník, sa opäť posúva na vyššiu úroveň. Po tom, čo si minulý rok zapísala úspech v podobe prvej realizácie víťazného návrhu, sa v nadchádzajúcom ročníku pokúsi presadiť aj za hranicami. Do súťaže sa totiž môžu po prvýkrát prihlásiť nielen českí, ale aj slovenskí študenti.

Zdroj: archinfo.sk   

Okrem tradičných českých miest sa zapoja aj Košice a Bratislava

 

V nadchádzajúcom ročníku to už nebude len o myšlienkach, nápadoch a návrhoch študentov z univerzít v Prahe, Liberci, Ostrave a Brne. Okrem tradičných účastníkov dostanú šancu aj na fakultách architektúry v spomínaných Košiciach a v Bratislave, kde si po prvýkrát vyskúšajú, čo všetko súťaž obnáša vrátane jej typického znaku. Tým je nepretržitý 24-hodinový priebeh, počas ktorého majú aktéri pracovať s daným návrhom a riešiť pritom viaceré úlohy.

 

1.kolo sa uskutoční už začiatkom marca

 

Skôr než súťaž oficiálne odštartuje, jej organizátori poskytnú kandidátom čas na registráciu. S tou sa začne 12. februára a prihlásiť sa budú môcť 2 a 3-členné tímy študentov z univerzít vo vyššie uvedených českých a slovenských mestách. Ďalší krok po uzatvorení registračného obdobia bude spustenie 1.kola. To sa uskutoční 2. a 3. marca, kedy sa definitívne rozhodne o tímoch postupujúcich do veľkého finále.

 

Finále prebehne premiérovo v Bratislave

 

Predošlé ročníky podujatia vyvrcholili v Prahe, no v rámci expanzie na Slovensko sa finále uskutoční premiérovo v Bratislave. Stane sa tak týždeň po uzavretí 1.kola, teda 10. marca, kedy sa rozhodne o aktuálnom víťazovi. Vzhľadom na minuloročnú účasť, kedy súťažilo až 68 tímov, sa aj tento rok čaká hojný počet kandidátov, obzvlášť preto, že sa rozšíri spektrum súťažiacich o študentov zo slovenských škôl.

Zdroj: archinfo.sk

 

Podobne ako v minulých rokoch, aj tohtoročná tematika súťaže sa bude opierať o prezentáciu študentských návrhov zameraných na príchod nových ideí a architektonicko-urbanistických riešení pre mestá. Na rozdiel od predošlých ročníkov sa však oboznámime aj s prácou našich talentov, ktoré sa pokúsia presadiť medzi pestrou českou konkurenciou.

 

Študenti, ktorí sa chcú prihlásiť, tak môžu urobiť od 12. februára na www.superstudio.cz.

Prihláseným prajeme veľa inšpirácie a dobrých nápadov, a nech vyhrá ten najlepší.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: archinfo.sk