Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Študentská súťaž Cheddar 2018 našla nové talenty

Napísal Róbert Bosák, 26.02.2018

Na Fakulte architektúry STU sa z oceňovania najlepších študentských prác stala tradícia. Pred pár dňami tu udelili ďalšie ceny, ktoré mali vyzdvihnúť nápady a kreativitu nových mladých talentov.

 

Tradičná študentská súťaž, ktorá hodnotí práce mladých architektov, mala na programe ďalšie vyvrcholenie. Počas zimnej časti podujatia Noc architektúry, ktoré prebehlo 15. februára, boli vyhlásení aktuálni víťazi ceny Cheddar 2018. V zozname jej držiteľov tak máme nové mená, ktoré by sa mohli stať budúcnosťou slovenskej architektúry.

 

Porota vyhlásila víťazov v 3 kategóriách

 

Podobne ako v minulom roku, aj teraz sa o zisk prestížnej študentskej ceny bojovalo hneď v 3 kategóriách. Do súboja zasiahli všetky ateliérové práce, ktoré boli počas Noci architektúry aj vystavené. Porota zložená z nezávislých odborníkov nakoniec vybrala 3 víťazné diela, ktoré sú ukážkou toho, ako sa na bratislavskej fakulte tvorí a kam smeruje súčasné myslenie študentov.

Zdroj: vedanadosah.cvtisr.sk


Kategória Architektúra:

Ľuboš Dobóczi – Malé mestské divadlo, Bratislava

Moderné kultúrne stredisko, ktoré by malo spájať umelecký život v undergrounde s otvoreným prístupom k spoločnosti, si nezískalo pozornosť poroty len kvôli skvelému nápadu. Hodnotiaci ocenili aj prepracovanú grafickú stránku projektu, ktorý vytvára symbiózu medzi architektúrou a kultúrou.

Zdroj: www.archinfo.sk


Kategória Urbanizmus:

Monika Bočková, Barbora Lichtmanová, Kristína Machajová, Miroslava Mišurová, Martin Oravec – Koľaj, Bratislava

Projekt, ktorý poukazuje na možnú premenu industriálnej zóny pri ŽST Nové Mesto Bratislava, patrí k najlepším urbanistickým prácam posledných rokov. Potvrdila to aj porota, ktorá ocenila výber doposiaľ ignorovanej, no o to dôležitejšej lokality, ktorá zapadá do užšieho centra mesta.

Zdroj: www.archinfo.sk


Kategória Dizajn:

Viktória Komarňanská – kolekcia oblečenia a doplnkov Nanovo

Stále viac vyhľadávaný minimalizmus spojený s ekologickým prístupom k odevnej tvorbe sa stal hlavnou črtou oblečenia a doplnkov Nanovo. Mladá dizajnérka poukázala na zodpovedný prístup k príprave a následnej výrobe módnych kolekcií, čo jej spolu s detailným predstavením návrhu zaistilo tohtoročné víťazstvo.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Aj tento rok sa to v študentskej súťaži Cheddar hemžilo pokrokovými nápadmi a jedinečným tvorivým spracovaním. Ceny si síce prevzali len 3 autori, no súťaž opäť ukázala, že slovenská architektúra a dizajn má mnoho mladých talentov, ktorí majú šancu uspieť aj na medzinárodnej scéne.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: fa.stuba.sk, archinfo.sk

Foto: svf.stuba.sk, vedanadosah.cvtisr.sk, archinfo.sk