Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Študenti z Prahy predstavili kolekciu nábytku z ohýbaných trúbok

Napísal Róbert Bosák, 08.09.2017

Výrobcovia českého nábytku už neraz prekvapili aj na medzinárodnej scéne. Aktuálne sa o to snažia študenti z Prahy, ktorí predstavili svoju novú kolekciu zhotovenú vďaka procesu ohýbania trúbok metódou CNC.

 

Pražská univerzita UMPRUM má vo svojich radoch mnoho šikovných ľudí. Dokázala to aj skupina 5 študentov, ktorí v spolupráci s Ateliérem produktového designu v Pražském domě vytvorili celkom novú kolekciu nábytku, ktorej prezentácia sa má spájať s novou značkou. Ide o modely stoličky, vešiaka, zrkadla alebo osvetlenia, ktoré sú vyrábané vďaka metóde CNC schopnej ohýbať kovové trúbky.

Zdroj: czechdesign.cz

 

Prirodzenosť v klasickom nádychu

 

Modely z tejto kolekcie vyzerajú lacno a jednoducho, no práve to by im malo priniesť úspech. V dobách gýču a prekombinovaných neprirodzených návrhov sa môže takýto nábytok stať balzamom na dušu pre všetkých klasikov a minimalistov. Tí ocenia jeho netradične tvarované trúbky v tmavých prevedeniach, ktoré sa hodia najmä do neutrálnych a priestranných bytov.

Zdroj: designmagazin.cz 

Kolekcia nadväzuje na socialistické modely

 

Nábytok od vyššie spomínanej skupiny študentov nám nielenže pripomína staré socialistické modely zo 70.rokov, ale istou mierou na nich svojim prevedením nadväzuje. Samozrejme, že jednotlivé diela dostali nový vzhľad, ktorý mal priniesť inováciu a prispôsobiť sa zvýšeným dobovým nárokom na originalitu, no retro rukopis zakomponovaný v ich dizajne nepoprieme.

Zdroj: designmagazin.cz 

Nábytok vystavia aj v Bruseli

 

Navrhnutá kolekcia nábytku nebude prezentovaná len v domácom Česku. Vďaka účasti na výstave v Bruseli sa dostane aj do povedomia medzinárodnej verejnosti. Tá sa s ňou zoznámi kedykoľvek od 7. do 30.septembra počas prehliadky Design September, ktorá má ponúknuť to najlepšie z aktuálneho diania v oblasti európskeho bytového dizajnu.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Nie je to prvýkrát, čo zo susedného Česka prichádza na scénu netradičná kolekcia nábytku. Aj v tomto prípade chcú naši susedia zabojovať o priazeň medzinárodnej verejnosti, ktorá dokáže patrične oceniť alternatívne umelecké cítenie. Z pohľadu našinca môže byť kolekcia vnímaná ako bezduchá, no práve to jej dáva šancu vyniknúť medzi preplnenou ponukou tuctového moderného nábytku.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : designmagazin.cz,czechdesign.cz