Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stirlingovu cenu získal autor najlepších londýnskych kancelárií tejto generácie

Napísal Róbert Bosák, 19.10.2018

Na Stirlingovu cenu môžu každý rok siahnuť len tí najlepší. Aktuálne získal takéto privilégium Norman Foster z ateliéru Foster + Partners, a to za návrh kancelárskej budovy pre spoločnosť Bloomberg.

Zdroj: www.bloomberg.com 


Tí, čo sledujú dianie okolo architektúry, vedia, že Stirlingova cena je udeľovaná Kráľovským inštitútom britských architektov, takže jej dosah sa sústredí na domácu britskú tvorbu. Napriek tomu ide o prestížne ocenenie, ktorého víťaz si automaticky vyslúži celosvetový rešpekt, čo sa pred pár dňami podarilo aj Normanovi Fosterovi zo spomínaného ateliéru Foster + Partners, ktorý bol ocenený už po tretíkrát.

Zdroj: www.building.co.uk 


Cena za londýnsku centrálu Bloomberg

 

Kým niekedy sú ceny udeľované po dlhom premýšľaní o výbere vhodného kandidáta, v tomto prípade bola voľba jednoznačná. Porota sa jednohlasne zhodla na spomínanom architektovi, ktorý svojim návrhom údajne nielen zdvihol latku v návrhoch mestských kancelárií, ale rovno prerazil strop. Celý tím pracujúci v londýnskej centrále Bloomberg sa tak môže tešiť zo sídla s priam dokonalým pracovným prostredím, aké sa postaví raz za generáciu.

Zdroj: skyrisecities.com 


Zvonku priemer, zvnútra nadštandard

 

Norman Foster nie je prvým laureátom, ktorý získal ocenenie vďaka prepracovanému návrhu kancelárskej budovy, no určite je prvý, kto navrhol administratívny objekt s interiérom tohto typu. Pohľad naň môže na niektorých pôsobiť až šokujúco, pretože na rozdiel od nevýrazného vonkajšieho vzhľadu nehnuteľnosti vás vtiahne do útulného prostredia s príjemnými odtieňmi tvarovaného dreveného skeletu.

Zdroj: www.timbermedia.co.uk 


Spojenie tradičného s netradičným

 

Drevo nie je jediný materiál, ktorý sa postaral o výnimočné, na londýnske pomery netradičné stavebné prvky. V jednotlivých častiach objektu sú prítomné ďalšie materiály, ktoré stoja za pozornosť už len preto, že v súčasnom stavebníctve nie sú veľmi využívané. Ide o bronz alebo pieskovec, ktoré ideálne dopĺňajú prírodné prvky v interiéri. Toto netradičné spojenie sa však spája aj s niečím tradičným, a to s polohou v prostredí historickej štvrte Londýna.

Zdroj: www.bloomberg.com 


Pár čísel o víťaznom projekte na záver:

 

- administratívne sídlo tvoria 2 budovy spojené pešou promenádou

- komplex vyrástol (v prípade oboch budov) do výšky 10 poschodí

- úžitková plocha interiéru budovy dosahuje viac ako 102 000 m2

- pozemok pod centrálou sa rozprestiera na celkovej ploche 3,2 ha

- v novom londýnskom sídle firmy Bloomberg pracuje 4 000 ľudí

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.designcurial.com, www.bloomberg.com, www.building.co.uk, skyrisecities.com, www.timbermedia.co.uk