Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebných zákaziek bolo vlani najmenej za 6 rokov

Napísal Róbert Bosák, 29.03.2019

Stavebníctvo je už roky ťahúňom našej ekonomiky. Ak sa mu nedarí, problémy zažíva celé slovenské hospodárstvo. Našťastie, minulý rok to neplatilo napriek tomu, že objem stavebných zákaziek klesol na svoje 6-ročné minimum.

 

Situácia v slovenskom stavebníctve je síce stále dobrá, no vlaňajší pokles objemu stavebných zákaziek dvihol prst nad jeho ďalším vývojom. Podľa najnovších štatistík za minulý rok bolo zákaziek podstatne menej, čo sa odrazilo práve na celkovom objeme tržieb. Podľa oficiálnych informácií sa dokonca prepadol na najnižšiu úroveň za posledných 6 rokov.

Zdroj: www.poslovni.hr


Len 1050 zákaziek za celý rok 2018

 

Rok, počas ktorého celkový počet zákaziek, či už dokončených alebo zadaných, dosahoval len okolo tisícky, tu nebol už dlho. Minulý rok sa to však podarilo, pretože za celých 12 mesiacov ich bolo len 1050, čo je medziročne zhruba o štvrtinu menej.

 

Objem zákaziek klesol na 1,1 mld. €

 

Nielen najmenej zákaziek, ale aj najnižšie tržby za 6 rokov. Štatistiky potvrdzujú, že celkový objem zákaziek za rok 2018 dosiahol 1,1 mld. €. Takýto výsledok znamená medziročný pád o približne 20 %.

Zdroj: solymaronline.hu 


Analytici, stavební experti aj zástupcovia stavebných firiem majú v príčinách poklesu počtu a zároveň objemu zákaziek jasno. Stojí za ním viacero faktorov, najmä málo kvalifikovaných zamestnancov a neustále prekážky pri verejných obstarávaniach. Nielen tieto brzdy tak bránia ďalšej expanzii a dobiehaniu úrovní, aké dosahujú iné krajiny EÚ.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.ceecresearch.eu

Foto: www.ixdots.com, www.poslovni.hr, solymaronline.hu