Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebníctvo začína ovládať nový fenomén – instatektúra

Napísal Róbert Bosák, 24.01.2019

Vo svete architektúry sa začína šíriť nový fenomén. Reč je o instatektúre, ktorá návrhom budov vniesla nové myšlienky a zároveň dostala (nielen) tie najkrajšie stavby planéty do pozornosti celého internetového sveta.

Zdroj: verbalistseducation.com 


Instagram mal na prelome rokov vyše 800 miliónov užívateľov z celého sveta. Pri takomto počte stačí, aby každý 10. užívateľ pravidelne zverejnil selfie, na ktorom budú vynikať rôzne stavby, a ich popularita bude razom lámať rekordy. Obzvlášť, pokiaľ ide o budovy, ktoré sú navrhnuté presne na to, aby vyzerali dobre hlavne na fotkách.

Zdroj: www.latimes.com 


Čo je vlastne fenomén instatektúra

 

Prispôsobiť vzhľad budovy tomu, aby zapôsobila na fotkách v rôznych uhloch, to si vyžaduje poriadne premyslený návrh. Práve takým disponuje stále viacej objektov, ktoré sú navrhované za účelom budovania popularity na Instagrame, ktorá má následne inšpirovať užívateľov tejto platformy k osobnej návšteve. To sa má podariť vďaka nezvyčajným fotogenickým budovám alebo častiam budov, ktoré vznikli hlavne kvôli tomu, aby sa pred nimi dali robiť selfie.

Zdroj: peregrine-nation.com 


Niektoré z najzdieľanejších miest:

 

Cloud Gate (Chicago, USA) – Instatektúra zažíva najväčší boom v USA a to sčasti aj vďaka projektu Cloud Gate. Nové selfie zachytené pred týmto nezvyčajným stavebným „modulom“ sú na Instagrame denne a núdzou o lajky či zdieľania rozhodne netrpia.

Zdroj: chicago.suntimes.com


Zaryadye Park (Moskva, Rusko) – V zozname najzdieľanejších lokalít nechýba ani veľký park v lukratívnej časti Moskvy, ktorý postavili za takmer pol miliardy dolárov. Jeho vzhľad a vybavenie ponúka nekonečne veľa možností k tvorbe pútavých selfie.

Zdroj: www.artnet.com 


King´s Croos (Londýn, Anglicko) – Fanúšikovia Harryho Pottera, ktorí navštívia Londýn, si určite nenechajú ujsť šancu vyfotiť sa na legendárnom nástupišti 9 a trištvrte. Jeho fiktívnu verziu vytvorili práve na miestnej železničnej stanici King´s Cross.

Zdroj: cestomilove.cz 


Museum of Selfies (Los Angeles, USA) – Múzeum „selfičiek“, ako ho nazývajú miestni, je priam stvorené na tvorbu bláznivých záberov. Už len samotná návšteva expozícií je zdrojom inšpirácie pri hľadaní správnych miest, resp. správnych póz na selfie.

Zdroj: www.kcrw.com 


Architekti si otvárajú „instateliéry“

 

Podobných stavieb bude zrejme v nasledujúcom období pribúdať ešte viac, pretože niektorí architekti si otvárajú tzv. instateliéry. V nich sa zameriavajú na návrhy objektov, ktoré majú majiteľom prilákať návštevníkov práve vďaka narastajúcemu počtu zdieľaní na Instagrame. O takéto návrhy majú záujem najmä majitelia hotelov, reštaurácií, ale aj nákupných stredísk.

Zdroj: magazine.texasarchitects.org


Vplyv instakultúry neovláda len architektúru, resp. návrhy budov. Svoje miesto si získala aj pri plánovaní dovoleniek alebo výbere gastrozariadení. Podobne ako v prípade budov, aj tu je cieľom vybrať destináciu, kde sa dá spraviť najkrajšie selfie, ktoré by obletelo virtuálny svet a nazbieralo čo najviac zdieľaní.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.lonelyplanet.com, verbalistseducation.com, www.latimes.com, peregrine-nation.com, chicago.suntimes.com, www.artnet.com, cestomilove.cz, www.kcrw.com, magazine.texasarchitects.org