Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia zaznamenala ďalší prepad

Napísal Róbert Bosák, 12.11.2020

Situácia v slovenskom stavebníctve sa stále veľmi nezlepšuje. Potvrdzujú to aj najnovšie čísla celkového mesačného objemu stavebnej produkcie v SR. Ten v priebehu septembra zaznamenal ďalší výrazný pokles.

Zdroj: reachpersonnelinternational.com


S najnovšími číslami hodnotiacimi vývoj stavebnej produkcie prišiel Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Práve z jeho správy vyplýva, že objem stavebnej produkcie v posledných mesiacoch výrazne zaostáva za minuloročnými výsledkami. Tento trend sa nemenil ani počas septembra, kedy sa produkcia v stavebníctve medziročne prepadla ešte viac ako v predošlých mesiacoch.

Zdroj: albawaba.com 


Medziročný pokles prekonal 22 %

 

Kým v auguste bol objem stavebnej produkcie medziročne nižší o 19,2 %, o mesiac neskôr už bola 20 % hranica prekonaná. V porovnaní s vlaňajším septembrom sa totiž daný objem znížil až o 22,1 %. ŠÚ SR zároveň dodáva, že sa jedná o najrýchlejší rast tohto poklesu od októbra 2016.

 

Klesla domáca aj zahraničná produkcia

 

Za ďalším vysokým poklesom je hlavne tuzemská stavebná produkcia. Tá sa v medziročnom porovnaní znížila až o 23,3 %. K zníženiu celkového poklesu však neprispela ani zahraničná stavebná produkcia. Tej sa nepodarilo zopakovať plusový výsledok z niektorých predošlých mesiacov. V septembri sa totiž medziročne znížila o 6,3 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: reachpersonnelinternational.com, albawaba.com