Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia začala rok 2021 poklesom

Napísal Róbert Bosák, 15.03.2021

Prvé tohtoročné čísla objemu stavebnej produkcie v SR sú na svete. Priaznivé správy ale neprinášajú. Stavebný sektor totiž v úvode roka zaznamenal pokles, a to v mesačnom aj v medziročnom porovnaní.

Zdroj: tuv.com 


O poklese objemu stavebnej produkcie informoval Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Ten počas minulého týždňa zverejnil najnovšie výsledky tuzemskej aj zahraničnej stavebnej produkcie slovenských firiem za január 2021. Následne ich porovnal s výsledkami za december 2020 aj za január 2020.

Zdroj: sourcesecurity.com 


Mesačný pokles zaznamenal 2,4 %

 

V mesačnom porovnaní nebol pokles príliš vysoký. Objem nižší ako v decembri sa vzhľadom na tradične slabý január očakával. Úvodný mesiac v roku je už pravidelne obdobím, kedy sa tento objem v mesačnom porovnaní pohybuje v mínusových číslach. V roku 2021 dosiahol 2,4 %, čo ani zďaleka nie je najhorší januárový výsledok.

 

Medziročne menej takmer o pätinu

 

Zlé správy z januárových štatistík prišli z medziročného porovnania. V tom bol v porovnaní s januárom 2020 zaznamenaný prepad takmer o pätinu. Podľa výsledkov ŠÚ SR dosiahol až 19,8 %. K vysokému číslu však prispel aj fakt, že objem stavebnej produkcie za január 2020 bol najvyšší od roku 2008, čo sa automaticky odrazilo aj na medziročnom výsledku v januári tohto roka.

 

Tuzemská produkcia stále v mínuse

 

Medziročný pokles objemu stavebnej produkcie trápi slovenské stavebníctvo najmä z dôvodu mínusových výsledkov tuzemskej produkcie. Tá nezaznamenala medziročný rast už od marca minulého roka a inak tomu nebolo ani v januári 2021, kedy sa prepadla o 18,9 %. Január bol slabým mesiacom aj pre zahraničnú produkciu. Tá prekvapujúco zaznamenala ešte väčší pád, ktorý sa vyšplhal až na 31,9 %.

Zdroj: tuv.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: tuv.com, sourcesecurity.com