Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia začala rok 2020 rastom

Napísal Róbert Bosák, 13.03.2020

Prvé tohtoročné štatistiky hodnotiace vývoj stavebnej produkcie v SR za rok 2020 sú na svete. Podľa aktuálne zverejnených údajov potvrdili pozitívne naladené prognózy, ktoré predpovedali rast v medziročnom aj v medzimesačnom porovnaní.

Zdroj: www.pixabay.com


Najnovšie čísla hodnotiace vývoj stavebnej produkcie boli v stredu zverejnené Štatistickým úradom SR (ŠÚ SR). Jedná sa o údaje, ktoré hodnotia výsledky za prvý tohtoročný mesiac. Podľa nich mala stavebná produkcia veľmi dobrý vstup do roku 2020, čo potvrdila nárastom v oboch spomínaných porovnaniach.

Zdroj: www.pixabay.com


Stavebná produkcia stúpla medziročne o 6,9 %

 

Podľa čísel vyplývajúcich zo štúdie ŠÚ SR dosiahol januárový objem stavebnej produkcie až 310,7 mil. €. V medziročnom porovnaní to má znamenať presne 6,9 % rast. Za týmto rastom je najmä rastúci objem prác na opravách a údržbe. Ten v medziročnom porovnaní poskočil až o 7,5 %. Dobre si však viedla aj nová výstavba či realizácia inžinierskych stavieb.

 

Od decembra produkcia vzrástla o takmer 5 %

 

Predstaviteľov stavebného sektora potešil aj výsledok z medzimesačného porovnania. Ten je v porovnaní s decembrom 2019 vyšší až o 4,9 %. Medzimesačný nárast síce bol očakávaný, no takmer 5 % výsledok prekvapil viacerých analytikov. Aj v tomto porovnaní zohrali hlavnú úlohu najmä práce na opravách a údržbe, nová výstavba a realizácie inžinierskych stavieb.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: statistics.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com