Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia vo februári ešte rástla

Napísal Róbert Bosák, 15.04.2020

Pribrzdenie ekonomiky v dôsledku opatrení proti koronavírusu poznačí aj stavebníctvo. Prepad stavebnej produkcie zrejme potvrdia už marcové štatistiky. Na tie si ale musíme počkať. Iba nedávno boli zverejnené februárové čísla, ktoré sa ešte stále niesli v znamení rýchleho rastu.

Zdroj: marj3.com


Najnovšie čísla mapujúce vývoj stavebnej produkcie zverejnil pred Veľkou nocou Štatistický úrad SR. Podľa jeho údajov bolo stavebníctvo po predošlých úspešných mesiacoch vo veľmi dobrej kondícii aj vo februári. Celková stavebná produkcia tak znovu trochu vzrástla, a to na medziročnej aj medzimesačnej úrovni.

Zdroj: opengovguide.com


Nárast stavebnej produkcie (február 2020):

 

Medziročne

+ 7,6 %

Medzimesačne

+ 1,3 %

Zdroj: statistics.sk

 

Objem stavebnej produkcie vyše 350 mil. €

 

S vyšším rastom prišli aj vyššie čísla v ukazovateli celkového objemu stavebnej produkcie. Ten sa za mesiac február vyšplhal až na sumu 352,4 mil. €. Z toho 323,3 mil. € spadá pod objem stavebnej produkcie vykonanej v tuzemsku, pričom jej celkový podiel bol v porovnaní s februárom 2019 vyšší o 4,9 %.

 

Vyše 70 % produkcie tvorí nová výstavba

 

Rastúce čísla dvihli aj celkový podiel novej výstavby vrátane modernizácií a rekonštrukcií. Ten vo februári dosiahol už 70,4 % z celkovej stavebnej produkcie, čo je medziročne viac o 4,1 %. O ďalších 5 % sa medziročne zvýšil aj podiel opráv a údržieb, ktoré tak vo februári tvorili už 27,1 % stavebnej produkcie. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: statistics.sk

Zdroj foto: building.co.uk, marj3.com, opengovguide.com