Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia v SR a v ČR zaznamenala najvyšší pokles za pár rokov

Napísal Róbert Bosák, 13.04.2021

Slovenské stavebníctvo sa stále nevie dostať z krízy. O nič lepšie na tom nie sú ani naši susedia v Česku. Najnovšie výsledky objemu stavebnej produkcie totiž priniesli najvyšší pokles za posledných pár rokov v oboch krajinách.

Zdroj: ie.edu 


Stavebná produkcia v SR zaznamenáva medziročný pokles od vypuknutia koronakrízy. Česi síce v jednotlivých mesiacoch zaznamenali náznak oživenia, no v tomto roku to zatiaľ neplatí. Potvrdzujú to aj februárové štatistiky, v ktorých sa v oboch prípadoch objavil pokles, aký sme tu nemali už pár rokov.

Zdroj: simplarfoundation.org 


Stavebná produkcia v SR prekonala rekordné prepady z roku 2009

 

Čísla Štatistického úradu SR za február 2021 vyzerajú dosť hrozivo. Aj keď v posledných mesiacoch sme zvyknutí na dvojciferný medziročný pokles, tentoraz sa vyšplhal až na 23,8 %. Takýto prepad nebol v medziročnom porovnaní objemu stavebnej produkcie zaznamenaný ani v roku 2009, kedy padlo niekoľko rekordných mínusových čísel. Celkový mesačný objem na úrovni 274,6 mil. € sa zároveň postaral o najnižší februárový výsledok od roku 2017. 

 

Stavebná produkcia v ČR zaznamenala najvyšší pokles od júla 2016

 

Česku stačil na dosiahnutie najvyššieho poklesu objemu stavebnej produkcie za pár rokov o vyše polovicu nižší medziročný pokles. S prepadom na úrovni 11 % sa miestni stavebníci nestretli od júla 2016. Pod konečný výsledok sa podpísal najmä prepad v oblasti pozemného staviteľstva, ktorý v medziročnom porovnaní dosiahol 13,8 %. Lepší mesiac majú za sebou iba inžinierske stavby, ktoré zvýšili produkciu o 0,8 %. Na zníženie vysokého prepadu to ale nestačilo.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk, czso.cz

Zdroj foto: ie.edu, simplarfoundation.org