Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia v EÚ vlani vzrástla o necelých 5 %

Napísal Róbert Bosák, 04.03.2022

Európske stavebníctvo má za sebou úspešný rok, minimálne z hľadiska vývoja objemu stavebnej produkcie. Tá vlani zaznamenala porovnateľne vyššie čísla ako v roku 2020, čo vyústilo do medziročného rastu na úrovni takmer 5 %.

 

O vývoji objemu stavebnej produkcie v EÚ za minulý rok informoval pred koncom februára Eurostat. Ten priniesol kompletné čísla monitorujúce vývoj za 12 mesiacov predošlého roka a ich následné porovnanie s údajmi za rok 2020. Porovnanie dopadlo v prospech predošlého roka, a to aj napriek niekoľkým slabším mesiacom.

Zdroj: constructiontuts.com

 

Objem stavebnej produkcie v EÚ poskočil o 4,8 %

 

Objem stavebnej produkcie v celej EÚ vlani nedosiahol nadpriemerné čísla. Napriek tomu sa jej medziročný rast vyšplhal na úroveň 4,8 %. Za vyšším výsledkom je najmä východisková pozícia vyplývajúca z vývoja v roku 2020. Vtedy sa stavebná produkcia kvôli epidemickým opatreniam v členských štátoch EÚ výrazne spomalila, čo vytvorilo priestor pre dosiahnutie vyššieho medziročného rastu v nasledujúcom roku.   

 

Rast stavebnej produkcie v eurozóne bol ešte vyšší

 

V štátoch platiacich eurom sa stavebnej produkcii vlani darilo ešte o niečo lepšie. Podľa čísel Eurostatu dosiahol vlaňajší medziročný rast stavebnej produkcie v eurozóne až 5,2 %. Aj v tomto prípade sa pod vyšší rast podpísalo spomalenie v roku 2020, ktoré kvôli opatreniam zavedeným v členských štátoch EÚ zasiahlo aj samotnú eurozónu.

Zdroj foto: emerging-europe.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Eurostat – ec.europa.eu

Zdroj foto: constructiontuts.com, emerging-europe.com