Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia v EÚ rastie stále iba medzimesačne

Napísal Róbert Bosák, 27.08.2020

V porovnaní s minulým rokom ťahá stavebníctvo v EÚ stále za kratší koniec. Najnovšie výsledky stavebnej produkcie totiž priniesli ďalšie mínusové čísla. Omnoho priaznivejšie údaje prináša medzimesačné porovnanie, ktoré skončilo nárastom.

Zdroj: eu-startups.com


O raste stavebnej produkcie v EÚ za mesiac jún informoval pred pár dňami Eurostat. Z jeho najnovších štatistík vyplýva, že celkový mesačný objem stavebnej produkcie v EÚ bol vyšší ako mesiac predtým. Aj keď rast dosiahol „len“ necelé 3 %, po májovom náraste ide o ďalší pozitívny signál veštiaci postupné oživovanie európskeho stavebníctva.

Zdroj: property-forum.eu


Mesačný nárast na úrovni 2,9 %

 

Európske stavebníctvo uzatvorilo 1. polrok podľa očakávaní. Po plusovom májovom výsledku analytici predpovedali ďalší nárast, aj keď tentoraz mal byť výrazne pomalší. Ich predpovede sa naplnili skoro do bodky. Podľa Eurostatu totiž objem júnovej stavebnej produkcie dosiahol o 2,9 % vyšší výsledok ako mesiac predtým. 

 

V eurozóne bol nárast ešte vyšší

 

Ešte lepší výsledok zaznamenala samotná eurozóna. V tej rastie objem stavebnej produkcie už tradične rýchlejšie ako v celej EÚ. Inak tomu nebolo ani v júni, kedy sa medzimesačný nárast vyšplhal na 4 %. Podobne ako v prípade EÚ ako celku, aj nárast v krajinách platiacich eurom bol v porovnaní s májovým medzimesačným výsledkom podstatne nižší.

 

Medziročne naďalej s poklesom

 

Kým medzimesačné porovnanie prináša druhýkrát po sebe priaznivé správy, v medziročnom si na ne musíme počkať. V porovnaní s júnom 2019 totiž objem stavebnej produkcie poklesol v eurozóne aj v celej EÚ. Rozdiel v poklese dosiahol len 0,1 %, pričom vyšší bol v eurozóne.  V tej sa júnová stavebná produkcia prepadla o 5,9 %. Objem stavebnej produkcie v celej EÚ zaostal za výsledkom z júna 2019 o 5,8 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj foto: eu-startups.com, property-forum.eu