Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia v EÚ klesla v septembri o viac ako 2 %

Napísal Róbert Bosák, 23.11.2020

Priaznivý trend, ktorý v európskom stavebníctve nastúpil počas leta, dlho nevydržal. Už v septembri prišlo k poklesu celkového mesačného objemu stavebnej produkcie. Pokles na úrovni viac ako 2 % bol zaznamenaný v mesačnom aj v medziročnom porovnaní.

Zdroj: fiec-ar.eu 


Dobre rozbehnutý 3. kvartál sa v európskom stavebníctve nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. Kým ešte v auguste zaznamenal objem stavebnej produkcie vyše 2 % mesačný nárast, septembrové čísla podľa údajov Eurostatu zvrátili narastajúci trend a poslali mesačný objem stavebnej produkcie v eurozóne aj v EÚ ako celku do mínusu.

Zdroj: digitalsme.eu 


Eurozóna spomalila skoro o 3 %

 

Krajiny platiace eurom zvyknú byť ťahúňom európskeho stavebníctva a prípadný celkový pokles objemu stavebnej produkcie v celej EÚ skôr brzdiť. V septembri 2020 to však bolo presne naopak. Eurozóna zaznamenala až 2,9 % mesačný pokles, čo radí september medzi mesiace s jedným z najvyšších pádov v poslednom období.

 

Pokles v celej EÚ dosiahol 2,5 %

 

O pár desatín percenta lepšie dopadol výsledok objemu stavebnej produkcie v celej EÚ. Ten sa v porovnaní s augustom 2020 znížil „iba“ o 2,5 %. Napriek tomu ide o nepriaznivý trend, ktorý potvrdzuje, že európske stavebníctvo sa ešte celkom z dopadov koronakrízy nezotavilo. Svedčí o tom aj medziročné porovnanie, v ktorom sa septembrový objem stavebnej produkcie v EÚ znížil o 2,7 %. V tomto porovnaní dopadla lepšie eurozóna, kde pokles dosiahol 2,5 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj foto: fiec-ar.eu, digitalsme.eu