Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia v EÚ klesá

Napísal Róbert Bosák, 21.04.2020

Pred týždňom sme informovali o februárovej stavebnej produkcii v SR, ktorá si zapísala ďalší vyšší rast. Vývoj v EÚ už také šťastie nemal. Podľa najnovších štatistík došlo k jej nečakanému poklesu.

Zdroj: opengovguide.com


Vzhľadom na prepuknutie pandémie sa pokles stavebnej produkcie v EÚ očakával až v marci. Najnovšie údaje Eurostatu však hlásia mierny prepad už za mesiac február. Podľa štatistík sa tak udialo v oboch porovnaniach, v tom mesačnom aj v medziročnom. Rastúcemu trendu tak zrejme aj v spojitosti s opatreniami proti koronavírusu dočasne odzvonilo.

Zdroj: emerging-europe.com


Mesačný pokles o 1 %, resp. 1,5 %

 

Kým januárové čísla sa ešte niesli v znamení mesačného rastu stavebnej produkcie v eurozóne aj v celej EÚ, februárové výsledky priniesli pokles v oboch prípadoch. Ten nižší zaznamenala celá EÚ, kde sa objem stavebnej produkcie v porovnaní s januárom znížil o 1 %. V krajinách platiacich eurom dosiahol pokles až 1,5 %.


Štáty s najvyšším mesačným poklesom stavebnej produkcie (február 2020):

1. Rumunsko

- 4,6 %

2. Holandsko

- 2,4 %

3. Belgicko

- 2,2 %

Zdroj: ec.europa.eu

 

Medziročný pokles dosiahol 0,9 %

 

Lepšie výsledky neprišli ani z medziročného porovnania. To dopadlo podobne ako mesačné, ktoré ešte v januári vykazovalo rast, no vo februári už spadlo do mínusových čísel. Celková stavebná produkcia sa v porovnaní s februárom 2019 prepadla presne o 0,9 %, a to rovnako v eurozóne aj v celej EÚ.  

 

Štáty s najvyšším medziročným poklesom stavebnej produkcie (február 2020):

1. Švédsko

- 8 %

2. Španielsko

- 7,2 %

3. Belgicko

- 4,4 %

Zdroj: ec.europa.eu

 

Poznámka na záver: Uvedené čísla sú Eurostatom prezentované ako odhady, ktoré sa ešte môžu dodatočne upraviť. Prípadné úpravy však budú minimálne, takže zverejnené výsledky nezaznamenajú žiadne výrazné odchýlky.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj foto: opengovguide.com, emerging-europe.com