Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavba, ktorá nahradí zrútený janovský most, je hotová

Napísal Róbert Bosák, 04.05.2020

Koronavírus zastavil v Taliansku skoro celú ekonomiku vrátane stavebníctva. Niektoré prioritné projekty sa však realizujú napriek prísnym reštriktívnym opatreniam. K tým patrí aj nový most v Janove, ktorý má nahradiť zrútený „Morandi bridge“.

 

Starý Morandiho most doslúžil v auguste 2018. Krátko po tom, čo sa tragicky zrútil, sa začalo s prípravou návrhu nového mostného úseku. Už vtedy sa hovorilo o možnosti sprevádzkovať ho do 2 rokov, čo by sa malo podariť aj napriek spomaleniu realizácie kvôli opatreniam proti koronavírusu.

Zdroj: www.pergenova.com 


Stavba mosta je celá hotová

 

Prvým krokom k naplneniu plánov spojených so sprevádzkovaním nového mosta do 2 rokov od tragédie bolo nedávne ukončenie výstavby nového úseku. K tomu prišlo ešte pred koncom apríla, kedy žeriav umiestnil poslednú prostrednú časť stavby na mostnú konštrukciu. Tým sa prvá fáza realizácie, v rámci ktorej mal nový most stáť celý na svojom mieste, ukončila.

Zdroj: www.pergenova.com


Realizačné práce pokračujú

 

Stavba je síce dokončená, no most má k sprevádzkovaniu stále ďaleko. Jeho realizácia bude pokračovať ďalšími prácami, ktoré posunú projekt do finálnej navrhovanej podoby. Tie môžu trvať aj pár mesiacov. Investori, stavbári ani samotný architekt nechcú nič unáhliť. Všetci by však privítali sprevádzkovanie opravenej časti diaľnice do augusta.

Zdroj: www.pergenova.com


Gesto v boji proti pandémii

 

Ukončenie stavby v čase prísnych opatrení proti koronavírusu je obzvlášť významný úspech talianskeho stavebníctva. Samotný premiér, ktorý sa položenia poslednej časti mosta osobne zúčastnil, hovoril o silnom geste v boji proti pandémii. Každý takýto úspech môže byť dobrou vzpruhou pre taliansku ekonomiku a zároveň byť symbolom talianskej schopnosti napredovať aj v krízových časoch.

Zdroj: www.rpbw.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.pergenova.com, www.rpbw.com