Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štátna prémia k stavebnému sporeniu bude v roku 2020 rovnaká

Napísal Róbert Bosák, 21.08.2019

Podmienky stavebného sporenia pre rok 2020 sú už definitívne známe. Po opakovaných úpravách z posledných rokov sa tentoraz meniť nebudú. Rovnaká ostane aj maximálna výška štátnej prémie.


Posledné zmeny spojené so stavebným sporením nadobudli účinnosť 1. januára tohto roka. K ďalším zmenám sa aktuálne pristupovať nebude, takže sporiteľov v budúcom roku nečakajú žiadne novinky. Týka sa to aj samotnej štátnej prémie, ktorá tak ostáva v rovnakej výške ako tento rok.

 

Sporitelia získajú najviac 70 €


Štátna prémia v roku 2020 opäť dosiahne nízku úroveň. Podľa aktuálneho výpočtu sa má jej výška pohybovať na úrovni do 2,5 % z celkovej hodnoty vkladu. Zákon však stanovuje limit maximálnej prémie na úrovni 70 €, aj to len pod podmienkou nasporenia požadovanej ročnej čiastky potrebnej pre zisk maximálneho bonusu.

Zdroj: www.pixabay.com 


Podmienkou je vklad 2800 €


Požadovaný ročný vklad, ktorý sporiteľom umožní pripísať si na účet maximálnu prémiu, je od budúceho roka nastavený na 2800 €. Táto čiastka je opäť o niečo vyššia ako v predošlých rokoch, takže sporitelia, ktorí chcú získať 70 € navyše, musia vložiť na sporiteľský účet o pár desiatok eur viac.

Zdroj: www.pixabay.com 


Podmienky stavebného sporenia sa stále zhoršujú. Nižšia štátna prémia, vyššie vklady na jej získanie a nutnosť využiť peniaze zo sporenia výhradne na účely financovania nehnuteľnosti sú dosť veľkou prekážkou k tomu, aby tento produkt konkuroval úverom z banky. Potvrdzuje to aj nízky počet sporiteľov a čoraz menej uzatvorených nových zmlúv.

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com