Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štát vlani udelil dotácie na výstavbu nájomných bytov za viac ako 26 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 26.07.2019

Štátu je dlhodobo vyčítaná slabšia podpora výstavby nájomných bytov. O nič lepšie to zrejme nebude ani po zverejnení čísel poukazujúcich na podporu nájomného bývania formou dotácií z Ministerstva dopravy a výstavby SR za minulý rok.

 

Približne štvrtina mladých ľudí žijúcich u rodičov a menej ako 15 % podiel Slovákov žijúcich v prenájme. Aj tieto čísla upozorňujú na nedostatok nájomných bytov, ktorým Slovensko trpí celé roky. Situácia sa veľmi nezlepšila ani vlani, čo potvrdili aj aktuálne čísla od spomínaného ministerstva, ktoré zverejnilo správu o výške udelených dotácií na nájomné byty za rok 2018.

Zdroj: www.nemcinany.eu 


Štát podporil výstavbu 1385 nájomných bytov

Podľa správy ministerstva bola minuloročná podpora nájomných bytov podstatne vyššia ako roky predtým. Dotácie poskytnuté počas 12 minuloročných mesiacov vraj prispeli k výstavbe až 1385 bytových jednotiek.

 

Celková výška dotácií dosiahla vyše 26 mil. €

Minuloročný objem dotácií tohto druhu patrí k najvyšším za posledné roky. Celková výška štátnej podpory, ktorej cieľom je prispievať k rozvoju nájomného bývania, sa vyšplhala na viac ako 26 mil. €, presnejšie na 26,344 360 mil. €.

 

Dotácie sa prerozdeľovali iba v 7 z 8 krajov

Vyššie uvedená suma nepodporila výstavbu nájomných bytov na celom Slovensku. Peniaze boli pridelené len žiadateľom zo 7 krajov, medzi ktorými chýba región okolo hlavného mesta. Tam počas celého minulého roka nešla ani jedna dotácia. Presným opakom je Prešovský kraj, kde bolo štátnymi peniazmi podporených najviac, spolu až 306 bytov.

Zdroj: VitVit 


Verejnosť sa podpory nájomných bytov zo strany štátu dožaduje stále viac. Odborníci si vedia predstaviť rozpočet na tieto dotácie aj 3-násobne vyšší ako vlani. Zároveň prízvukujú význam výstavby nájomných bytov pre mestá aj samosprávy, čo je ďalším dôvodom na zvýšenie tejto podpory.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto zdroj: www.nemcinany.eu, VitVit