Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štát dá internátom 20 miliónov na modernizáciu

Napísal Róbert Bosák, 14.05.2018

Alarmujúci stav našich vysokoškolských internátov si konečne všimli aj kompetentní. Po rokovaní vlády s rektormi univerzít, ktoré prebehlo minulý týždeň, totiž sľúbili výraznú finančnú injekciu určenú na modernizáciu internátnych objektov. 

 

20 mil. €, presne toľko má v najbližších dňoch alebo týždňoch odísť zo štátnej pokladnice na účty správcov vysokoškolských internátov. Tí majú prerozdelené peniaze použiť na obnovu ubytovacích objektov a celkové skvalitnenie študentského bývania, ktorého kvalitatívny stav je alarmujúci. Z 84 tunajších internátov sa totiž vyše 60 z nich radí do najnižšej kvalitatívnej kategórie C.

Zdroj: www.uniba.sk 


Tento rok 20 miliónov, neskôr ďalších 30 miliónov

 

Spomínaná čiastka je doposiaľ najvyššou sumou, aká sa na tento účel v histórii samostatnosti Slovenska poskytla. Vyčlenených 20 miliónov však nie je všetko a už budúci rok sa k pomoci dostanú ďalšie ubytovacie zariadenia. Podľa prísľubu vlády sa má na rekonštrukciu internátov v rokoch 2019 a 2020 prerozdeliť ešte ďalších 30 mil. €.

 

Polovica peňazí zafinancuje internáty v Bratislave

 

S ohláseným krokom zrejme nebudú spokojní rektori z mimobratislavských univerzít, ktorí by na plánovanú renováciu radi získali viac peňazí, no podľa dohody sa musia uspokojiť „len“ so 49 % podielom plánovanej finančnej pomoci. Zvyšných 51 % vyčlenených peňazí totiž pôjde na opravu internátov v hlavnom meste, kde študuje viac mladých ako v celom zvyšku krajiny.

Zdroj: www.diplomovky-bakalarky.eu 


Najväčšia modernizácia internátov, aká u nás môže prebehnúť, by sa mohla začať už toto leto. Vláda sľúbila, že peniaze začne správcom internátov posielať tento týždeň, pričom na ich účty by malo prísť spolu všetkých 20 miliónov. Podľa tlačovej správy sa má takéto gesto podpísať na spomalení odchodu študentov do zahraničia, čo ovplyvňujú práve zlé podmienky bývania.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: www.tasr.sk

Foto: www.spfpm.sk, www.uniba.sk, www.diplomovky-bakalarky.eu