Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štát chce podporiť drevostavby dotáciami

Napísal Róbert Bosák, 17.03.2017

Budúcnosť drevostavieb na Slovensku vyzerá sľubne a po najnovšom tomu pomôžu aj dotácie určené na ich výstavbu. Tie by mohli byť poskytované už o pár mesiacov, stačí ak štát pripraví, schváli a následne zavedie do praxe avizovaný nový program podpory.

 

Štátna podpora bývania na Slovensku prebieha vo viacerých formách, no s priamou finančnou podporou drevostavieb sme sa doposiaľ stretli iba sporadicky. Všetko sa môže zmeniť už od apríla, kedy má vláda začať pripravovať nový systém dotácií. Podľa prvotných informácií má ísť o príspevky určené na financovanie drevostavieb, konkrétne rodinných domov z dreva.

Zdroj: alpmont.cz

 

Dotácie podporia zdravšie a lacnejšie bývanie

 

Snahu o zavedenie účelovej podpory financovania nových drevodomov ohlásilo pred pár dňami Ministerstvo pôdohospodárstva. Podľa predstaviteľov rezortu sa jedná o krok vedúci k zdravšiemu a lacnejšiemu bývaniu, čím sa má zároveň zvýšiť povedomie o ekologickom stavebníctve a celkovej ochrane životného prostredia.

Zdroj: drevostavbanavod.sk

 

Cieľ poskytovania nových dotácií:

 

- rozvoj trvalo udržateľnej výstavby v krajine

- podpora realizácie nízkoenergetických domov

- umožniť majiteľom žiť v zdravšom prostredí

- znížiť náklady obyvateľov na spotrebu energií

Zdroj: homebydleni.cz

  

Podmienky získania dotácie:

 

- dom musí byť postavený na území Slovenska

 - majiteľ domu musí mať trvalý pobyt u nás

- dotáciu získajú len certifikované domy triedy B, A1 a A0

- vyplácanie údajne prebehne formou jednorazovej sadzby

Zdroj: drevoastavby.cz

 

Napriek tomu, že ministerstvo ohlásilo zopár zásadných informácií, pripravovaný program je pre nás stále veľkou neznámou. Nepoznáme výšku príspevku, spôsob čerpania, vyplácanie ani termín, odkedy bude poskytovaný. Všetko podstatné by sme sa mali dozvedieť už čoskoro, no najprv je potrebné schválenie programu vládou a parlamentom. Tomu bude predchádzať ešte aprílové pripomienkovanie, kde sa predostrie konkrétnejšie znenie daného návrhu.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ceskytesar.cz, alpmont.cz, drevostavbanavod.sk, homebydleni.cz, drevoastavby.cz