Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Starostlivosť o kaktusy v 5 jednoduchých krokoch

Napísal Róbert Bosák, 25.01.2019

Vkusné, trvácne a hlavne nenáročné na pestovanie. Práve takéto prívlastky vystihujú kaktusy, ktoré obľubujú mnohí milovníci izbového rastlinstva. Tí ale vedia, že napriek svojej nenáročnosti vyžadujú dôkladnú a pravidelnú starostlivosť.

 

Izbové kaktusy sú všeobecne považované za rastliny s najjednoduchšou starostlivosťou. K ich zdravému vývinu a dlhodobej trvácnosti stačí dodržať niekoľko osvedčených zásad správneho spôsobu pestovania. Tie môžeme zhrnúť do 5 jednoduchých krokov, ktoré dokáže zvládnuť aj neskúsený pestovateľ.

 

1. Doprajte im suchý vzduch

Ak chceme, aby boli naše izbové kaktusy zdravé, musíme im dopriať podmienky podobné ich domácemu prostrediu. Prvou je suchý vzduch, ktorý im umožní nielen prežívať, ale rovno aj rásť. S tým súvisí najmä umiestnenie kaktusu v miestnosti, ktorú netrápi zvýšená vlhkosť.

Zdroj: www.structube.com 


2. Držte ich na svetlom mieste

Pri umiestňovaní kaktusu sa musíme zameriavať aj na svetlo, nielen na suchý vzduch. Všetky kaktusy potrebujú dostatok svetla, v najlepšom možnom prípade toho denného. Preto by sme ich mali umiestňovať v blízkosti okna, najlepšie priamo na parapete.

Zdroj: www.ebay.co.uk 


3. V zime vykurujte priestor

Domáce púštne podmienky zaistíme kaktusom aj polohou v teplej miestnosti. Tomu pomôže práve spomínané umiestnenie v blízkosti okna, ktorým bude na kaktus prenikať hrejivé denné svetlo. V zime je zas vhodná poloha vo vykúrenej izbe niekde neďaleko radiátora.

Zdroj: madrecacti.com 


4. Nezabudnite na zálievku

V súvislosti s pestovaním kaktusov vzniklo aj niekoľko mýtov. Jedným z nich je, že ich nie je nutné polievať. Tieto rastliny však vyžadujú pravidelnú zálievku, aj keď s množstvom vody to netreba preháňať. Polievať sa odporúča až potom, ak je hlina úplne suchá, a to zalievaním do misky pod kvetináčom, z ktorej bude kaktus vodu vsakovať.

Zdroj: figandyarrow.co


5. Doprajte zemine živiny

Ak je reč o hline, na tú by sa mal klásť dôraz už pri jej výbere. Správny typ by mal obsahovať zmes rašeliny, piesku a štrku. Odporúča sa miešať aj trochu perlitu a občas použiť čierne uhlie na odstránenie baktérií a možných škodlivín.

Zdroj: www.eluniverso.com 


Ešte jeden tip na záver: Pre lepší rast je dobré kaktus občas presadiť. Niektoré druhy by sa mali presádzať raz ročne, iné len vtedy, ak začínajú prerastať kvetináč.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.imagenesmi.com, www.structube.com, www.ebay.co.uk, madrecacti.com, figandyarrow.co, www.eluniverso.com