Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Starosta New Yorku presadzuje zákaz výstavby presklených mrakodrapov

Napísal Róbert Bosák, 26.04.2019

Do neba siahajúce presklené mrakodrapy sú neodmysliteľnou súčasťou panorámy New Yorku.  Podľa jeho starostu by však v americkej metropole ďalšie výškové budovy tohto typu pribúdať nemali, čoho dôvodom má byť ich negatívny dopad na životné prostredie.

 

Výstavba nových presklených mrakodrapov v New Yorku možno dostane stopku. Niektorí v tom vidia znechutenie z prehustenej zástavby v amerických mestách, iní len snahu hľadať efektívnejšie stavebné metódy. Podobný názor na to má aj newyorský starosta Bill de Blasio, ktorý predstavil svoj nový „zelený návrh“ zameraný okrem iného aj na zdravšiu a šetrnejšiu výstavbu.

Zdroj: www.pixabay.com 


Stopka pre presklené mrakodrapy

 

Predstavenie starostovho návrhu sa môže mylne chápať ako celkový zákaz výstavby nových mrakodrapov. Jeho prípadné schválenie však bude stopkou len pre klasické presklené objekty. Dôvodom má byť spomínaný dopad na životné prostredie. Budovy tohto typu sú totiž žráčom energie, čo v spojitosti so vznikom odpadu pri ich realizácii ohrozuje zdravý život v mestách.

Zdroj: www.pixabay.com 


New York chce byť o niečo zelenší

 

Obmedzenie mrakodrapovej výstavby súvisí s chystaným programom, ktorý plánuje vedenie New Yorku prijať v snahe spraviť mesto zdravším a zelenším. Green New Deal, ako je tento program pomenovaný, však nie je len o stopke pre projekty výškových budov zo skla. Týka sa to aj ďalších opatrení, ktoré by mali viesť k zníženiu produkcie skleníkových plynov v meste o 30 %.

Zdroj: www.pixabay.com 


Avizované zmeny sa môžu dotknúť aj už zrealizovaných newyorských mrakodrapov. Starosta so svojím tímom opakovane spomína modernizáciu, vďaka ktorej sa môžu obnovovať viaceré staré mrakodrapy. Aj to má prispieť k splneniu cieľa, ktorým je čistejšie a šetrnejšie mesto.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto: www.pixabay.com