Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Staré Mesto spustilo na internete novú interaktívnu mapu

Napísal Róbert Bosák, 08.04.2019

Dobové obrázky, virtuálne prechádzky, nový pohľad na históriu hlavného mesta. Nielen to čaká Bratislavčanov, ktorí využijú nový nástroj spoznávania Starého Mesta v rôznych historických epochách.

 

Novinka, ktorá odhaľuje históriu Starého Mesta z trochu iného uhla pohľadu, bola oficiálne spustená minulý týždeň. Stalo sa tak pri príležitosti 74. výročia oslobodenia hlavného mesta od fašizmu. Bratislavčania (no aj návštevníci Bratislavy z iných miest) tak môžu objavovať zákutia centra našej metropoly netradičným a snáď aj pútavým či obohacujúcim spôsobom.

 

Zmapovaných je viac ako 200 ulíc

 

Živá mapa, pomocou ktorej sa môžu obyvatelia či turisti virtuálne prechádzať Starým Mestom a popritom získavať najcennejšie poznatky o jeho historickom vývoji, doposiaľ chýbala. Zmenilo sa to 4. apríla, odkedy je na stránke www.staremesto.sk spustená nová aplikácia. Jej obsah tvoria podrobné popisy 230 staromestských ulíc, ktorých súčasťou je 33 objektov.

 

Obsah mapy sa má ďalej rozšíriť

 

Uvedené čísla nie sú ani zďaleka konečné, pretože obsah mapy sa má rozširovať naďalej. Už v blízkej budúcnosti by mohli do zoznamu pribudnúť popisy ďalších ulíc a objektov. Lepšej   orientácii v histórii Starého Mesta majú pomôcť aj viaceré dobové obrázky, prípadne staršie zachované nákresy.

 

S mapou pomôže aj verejnosť

 

S cieľom zohnať čo najhodnovernejšie obrázky staromestských lokalít chcú autori projektu na čele s jeho garantom Jurajom Šedivým z UK osloviť aj obyvateľov mestskej časti. Tí môžu poskytnúť rôzne fotografie a iné historické materiály za účelom ich digitalizácie a následného zaradenia do mapy. Jednotlivé materiály im budú po spracovaní, samozrejme, vrátené.

 

On-line informačné služby Starého Mesta sú od 4. apríla opäť o niečo lepšie. Po najnovšom už neponúkajú len prehľad aktuálnych informácií či katastrálnu mapu, ale aj celkom detailný pohľad na minulosť najstaršej časti hlavného mesta. To všetko živou a pútavou formou, ktorá má nielen obohacovať a vzdelávať, ale aj lákať na návštevu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.staremesto.sk

Foto: www.staremesto.sk