Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štadión SNP v Banskej Bystrici je už zrekonštruovaný a otvorený

Napísal Róbert Bosák, 07.10.2021

Ďalšia dobrá správa pre slovenský šport. Tentoraz sa o ňu nepostaral žiadny športovec ani športový tím. Fanúšikov potešilo očakávané otvorenie zrenovovaného štadióna na banskobystrických Štiavničkách. 

 

Slávnostné otvorenie vynoveného športoviska prebehlo v utorok 5. októbra. Tým sa štadión na Štiavničkách, ktorý patrí dlhodobo medzi najvýznamnejšie športoviská v krajine, oficiálne vrátil do prevádzky. Udialo sa tak po rozsiahlej rekonštrukcii, ktorá sa začala pred 2 rokmi pri príležitosti 75. výročia SNP.

 

Rekonštrukcia 60-ročného športoviska

 

S výročím SNP sa spája aj prvé otvorenie športoviska po jeho výstavbe. Športovcom Dukly Banská Bystrica bolo do užívania odovzdané v auguste 1959 pri príležitosti 15. výročia SNP. Areál následne dlhé roky slúžil ako atletický a futbalový štadión, čo sa však podpísalo na jeho celkovom stave, ktorý začal vyžadovať väčšiu obnovu. Tú bývalá vláda odobrila v roku 2018 a o rok neskôr sa začalo pracovať na jeho rekonštrukcii.

Štadión SNP, Zdroj: olympic.sk

 

Štadión SNP dosahuje európsku úroveň

 

Po 2 rokoch sa rekonštrukčné práce na banskobystrickom štadióne definitívne ukončili. Ich výsledkom je vynovené športovisko, ktoré spĺňa vysoké kritériá. Súčasná podoba športového stánku spĺňa technické normy a zároveň vyhovuje medzinárodným štandardom popredných atletických a futbalových asociácií. Futbalové ihrisko aj atletická plocha tak môže opäť slúžiť aj na organizovanie medzinárodných športových podujatí.


Čo priniesla rekonštrukcia štadióna?

 

- obnovu atletickej plochy spĺňajúcej požiadavky IAAF

- vynovené futbalové ihrisko s vyhrievaným trávnikom

- rozsiahlu renováciu tribúny pre návštevníkov štadióna

- zvýšenie kapacity divákov z plánovaných 4000 na 7000

- realizáciu sociálneho zázemia pre divákov aj športovcov

- zriadenie modernej športovej plochy na účely tréningov

Štadión SNP, Zdroj: bystricoviny.sk

 

Vynovený štadión, ktorého rekonštrukcia stála 14 mil. €, už čoskoro prejde prvými skúškami. V priebehu budúceho roka ho čaká aj  veľký medzinárodný „krst“. Štadión SNP sa totiž v júli 2022 stane dejiskom Európskeho olympijského festivalu mládeže. Slovenský atletický zväz zároveň zabojuje o možnosť usporiadať majstrovstvá Európy v atletike do 18 rokov, ktoré by sa v Banskej Bystrici mohli uskutočniť v roku 2024.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – www.tasr.sk, olympic.sk

Zdroj foto: olympic.sk, bystricoviny.sk