Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Športová hala na Pasienkoch sa zmení na Národné basketbalové centrum

Napísal Róbert Bosák, 13.05.2021

Pasienky, Hant aréna, Eurovia aréna či basketbalová hala Interu Bratislava. Aréna na Trnavskej ulici v Bratislave je známa pod viacerými názvami. Čoskoro k nim pribudne ďalší, pretože zo športovo-kultúrneho strediska sa stane Národné basketbalové centrum.

Zdroj: bratislavskenoviny.sk 


Hala na bratislavských Pasienkoch patrí medzi najstaršie stále využívané arény na Slovensku. Jej história sa začala písať v roku 1962, kedy bola ukončená realizácia prevedená na základe návrhu architekta Jozefa Chovanca. Odvtedy aréna slúži hlavne na športové účely, no neskôr sa začala využívať aj na organizáciu koncertov. Roky plnej prevádzky sa však podpísali na jej stave, ktorý vyžaduje rozsiahle rekonštrukčné práce.

Zdroj: tasr.sk 


Vynovená moderná hala bude spĺňať európsky štandard

 

Po takmer 60 rokoch užívania haly si rekonštrukciu žiada hlavne strecha. Iniciátori realizácie však spojili jej modernizáciu s kompletnou renováciou celého komplexu. Tá mala začať už vlani, no kvôli nevyhovujúcemu počasiu sa presunula na tento rok. Príprava stavebných prác je už rozbehnutá, čaká sa len na zhotoviteľa zákazky, ktorý sa postará o to, aby vynovená hala spĺňala európsky štandard so všetkým, čo k tomu patrí.   

 

Rekonštrukcia prinesie Národné basketbalové centrum

 

Dôvodom rozsiahlej rekonštrukcie je aj snaha zriadiť v zmodernizovanej hale a jej priestoroch Národné basketbalové centrum, aké majú iné štáty. Hala tak nebude slúžiť iba ako základňa Interu Bratislava, ale zároveň sa stane centrálnym reprezentačným stánkom, súčasťou ktorého bude aj sídlo Slovenskej basketbalovej asociácie. Aréna sa tak vďaka obnove a a čiastočnej prístavbe premení na domov celého slovenského basketbalu.

 

Čo všetko má byť v Národnom basketbalovom centre?

 

- zrenovovaná hlavná palubovka

- moderná tréningová telocvičňa

- posilňovňa pre širokú verejnosť

- priestory s kancelárskou časťou

- ubytovacia časť pre športovcov

- priestory využívané na školenia

- regeneračná linka a stravovacie zariadenie

Zdroj: nbcbratislava.sk


Nové Národné basketbalové centrum by malo prvýkrát otvoriť svoje brány budúci rok. Ak sa realizácia stihne podľa plánu, udeje sa tak symbolicky presne 60 rokov po sprevádzkovaní arény, ktorá bude môcť vďaka rekonštrukcii slúžiť na športové a kultúrne účely naďalej.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: nbcbratislava.sk

Zdroj foto: bratislavskenoviny.sk, tasr.sk, nbcbratislava.sk