Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Spolok architektov Slovenska odovzdal výročné ceny

Napísal Róbert Bosák, 25.11.2018

Na slovenskej stavebnej a architektonickej scéne sa opäť udeľovali prestížne ocenenia. Spolok architektov Slovenska (SAS) totiž odovzdával tzv. výročné ceny, ktoré mohli aj tento rok získať len tí najlepší.

 

Slovenská filharmónia bola v stredu večer dejiskom ďalšieho slávnostného galavečera. Jej priestory tentoraz patrili osobnostiam slovenskej architektúry a autorom najlepších projektov, aké sa u nás zrealizovali. Niektorým z nich SAS udelil ceny za prínos, rozvoj a prezentáciu domáceho stavebníctva a architektúry.

 

Cena Dušana Jurkoviča – Nádvorie Trnava


O prvú z cien, ktorá sa každoročne odovzdáva autorom diela prispievajúceho k napredovaniu domácej tvorby, sa uchádzalo spolu až 20 projektov. 54. víťazom sa stal viacúčelový mestský projekt Nádvorie Trnava navrhnutý ateliérom Vallo Sadovsky Architects.


Cena Emila Belluša – Peter Brtko

 

Ocenenie nesúce meno Emila Belluša sa udeľuje za celoživotnú prácu architektov, resp. ľudí, ktorí sa pričinili o rozvoj tejto oblasti. Tento rok si SAS za laureáta vybral Petra Brtka, ktorý má za sebou projekty ako Detské mestečko v Zlatovciach (v roku 1973 ocenené aj Cenou Dušana Jurkoviča) alebo Múzeum Ladislava Novomeského v Senici.

 

Cena prof. Martina Kusého – Matúš Dulla, Miroslav Marcelli


Matúš Dulla odviedol obrovský kus práce pri prezentácii architektúry 20. storočia v našich aj zahraničných kruhoch. Porota vyzdvihla najmä jeho publikačnú a kurátorskú prácu, za ktorú mu právom patria zásluhy hodné tohto ocenenia. Druhým tohtoročným držiteľom tejto ceny je Miroslav Marcelli, ktorý sa zaskvel hlavne trilógiou publikácií odhaľujúcich súvislosti medzi urbanizmom, architektúrou a filozofiou.


Cena SAS za výnimočný prístup investora k architektonickej tvorbe – Miroslav Trnka


Posledné z ocenení bolo udelené vôbec po prvýkrát. Premiérovým laureátom sa stal Miroslav Trnka, ktorého práca môže byť inšpiráciou pre ďalších investorov. V prípade, že sa pričinia o návrh a následnú výstavbu kvalitného diela, v budúcnosti môžu na takúto cenu siahnuť tiež.

 

Víťazom blahoželáme a prajeme veľa osobných aj pracovných úspechov. Nech robia naďalej dobré meno slovenskej architektúre.


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.sasarch.sk, www.archinfo.sk

Foto: www.archinfo.sk