Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Spoločnosť Microsoft končí s predajom v kamenných obchodoch

Napísal Róbert Bosák, 29.06.2020

Presun predaja z kamenných obchodov do e-shopov bude po odznení pandémie naberať na obrátkach. Niektoré spoločnosti dokonca ohlásili rušenie týchto predajní. Príkladom je Microsoft, ktorý presúva skoro celý predaj do on-line zóny.

Zdroj: www.microsoft.com 


Pre technologický gigant sú kamenné predajne skôr doplnkovým benefitom pre zákazníkov. Drvivá väčšina jeho predajov totiž prebiehala on-line aj doteraz. Po najnovšom budú nákupy na internete tvoriť 100 % podiel všetkých transakcií. Dôvodom je práve rušenie jednotlivých predajní Microsoftu, ktoré sa má postupne dotknúť celej prevádzkovanej siete obchodov.

Zdroj: www.microsoft.com


Zmena sa týka vyše 80 obchodov

 

Pred marcovým uzatváraním predajní z dôvodu opatrení proti koronavírusu prevádzkoval Microsoft 83 kamenných obchodov, pričom až 72 z nich je situovaných v USA. Napriek postupnému uvoľňovaniu reštrikcií sa takmer žiadny z nich neotvára. V rámci strategickej zmeny, ako tento krok vedenie firmy nazvalo, bude väčšina z nich natrvalo zrušená. Hŕstka predajní, ktoré sa nateraz tomuto kroku vyhnú, však bude prevádzkovaná tiež iba dočasne.

 

Rušenie predajní bez prepúšťania

 

Prelomový krok Microsoftu sa podľa vedenia spoločnosti nemá dotknúť zamestnancov, ktorí doposiaľ pracovali v jednotlivých predajniach. Manažment im sľúbil vytvorenie pracovných miest na iných pozíciách v štruktúre firmy. O aký veľký počet ľudí sa jedná, to spoločnosť vo svojom vyhlásení neuvádza. Známe je iba to, že títo zamestnanci by mali ostať súčasťou vyše 100-tisícového pracovného tímu.

 

Pandémia presúva predaj do e-shopov

 

Microsoft nie je jediná spoločnosť, ktorá aj napriek odznievaniu pandémie a s tým spojeným uvoľňovaním opatrení necháva svoje kamenné obchody zatvorené. Podobný krok už ohlásili aj ďalšie spoločnosti, ktoré sa postupne preorientujú výhradne na on-line predaj, čím potvrdia prognózy  v súvislosti s vývojom vo svete maloobchodu. Tie opakovane hovoria o stúpajúcej vlne presunu predaja do e-shopov, ktoré výrazne zvýšia svoj podiel na trhu.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.microsoft.com