Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Sokolie hniezdo alebo najvyšší dom planéty

Napísal Róbert Bosák, 22.04.2017

Nie sú to len mrakodrapy, ktoré vyrastajú k samotnému nebu. Na zozname najvyšších budov pribúdajú aj rodinné domy s výškou pár desiatok metrov. Titul najvyššieho si momentálne drží Sokolie hniezdo z americkej Arizony.

 

Ak sa začnú zostavovať rebríčky najvyšších rodinných domov, Sokolie hniezdo z Arizony si v nich určite udrží vedúcu pozíciu dosť dlho. Bývať v dome, ktorý vyrástol na 37,8m, nie je nič bežné. Obzvlášť, pokiaľ je daná nehnuteľnosť postavená s využitím inovatívnych prvkov v netradičnom prevedení. Navyše, stavba ukazuje, že po bytových a kancelárskych budovách sa do výšky môžu vypínať aj rodinné domy.

Zdroj: curbed.com

 

Sokolie hniezdo uprostred korún stromov

 

Falcon Nest, ako je najvyšší dom na svete oficiálne pomenovaný, nedostal takýto príznačný názov náhodou. Luxusne ladené sídlo z arizonskej lokality Prescott sa vypína na úrovni korún stromov, na základe čoho ho autor Sukumar Pal prirovnal k sokoliemu hniezdu. Prvý pohľad z diaľky však môže miasť, nakoľko objekt vyzerá ako nejaká moderná sakrálna stavba, no to je len klamlivý dojem z vonkajšieho vzhľadu.

Zdroj: dcourier.com

 

Poschodový eko dom v modernom prevedení

 

Budova v štýle postmodernej architektúry stojí na prahu krásnej prírody neďaleko Phoenixu od roku 1994. Hneď po kolaudácii sa stala rezidenčnou pýchou celej lokality, keďže už vtedy dokázala zužitkovávať alternatívne zdroje energie. Profil úsporného 37,8-metrového domu dopĺňajú viaceré moderné prvky uľahčujúce mobilitu obyvateľov. Spomenúť musíme najmä špeciálny hydraulický výťah, ktorý ich vyváža z prízemia až na 6.poschodie.

Zdroj: dcourier.com

 

Obytná plocha dosahuje skoro 2000m2 

 

Rekordná výška nie je jediným plusom netradičného objektu. V hre je priestrannosť, kvalita stavby a výber materiálov, ktoré robia dom útulným a praktickým. Kľúčovú úlohu zohráva hlavne dostatok priestoru, vďaka ktorému sa v sídle mohli zriadiť až tri spálne, štyri kúpeľne, solárium či priestranná spoločenská hala, a to všetko na celkovej obytnej ploche 1890m2.

Zdroj: luxuo.com

 

Lukratívne sídlo, ktorému tak skoro titul najvyššieho domu nik nezoberie, je momentálne v predaji. Realitní makléri hľadajú kupca, ktorý by bol ochotný za do neba siahajúci domček zaplatiť 1,5 mil. USD. Dobrou správou je, že cena domu už klesla, nakoľko ešte pred 2 rokmi presahovala 2 milióny. Možno aj vďaka tomu sa medzi kupujúcimi nájde nejaký sokol.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : independent.co.uk, curbed.com, dcourier.com, luxuo.com