Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Sneh neškodí len majiteľom budov, zabrať dáva aj poisťovniam

Napísal Róbert Bosák, 20.01.2019

Výdatné sneženie v posledných dňoch opäť skomplikovalo situáciu vo viacerých častiach Slovenska. Dôsledky kalamity neochromili len premávku na cestách. Doplatili na nich aj majitelia poškodených budov a poisťovne, ktoré musia preplácať nahlásené škody.

Zdroj: www.videoblocks.com


Zima opäť ukázala svoju silu. Tentoraz si jej vrtochy odniesli viaceré obce na Orave a v okolí Žiliny, ktoré boli počas týždňa zasypané snehom. Počasie tak obyvateľov v týchto končinách naďalej nešetrí a okrem bežných obmedzení dopravy a mobility siaha aj na ich nehnuteľnosti. Svoje o tom vedia aj zástupcovia poisťovní, ktorí musia riešiť ďalšie nahlásené škody a tých tento rok vôbec nie je málo.

Zdroj: www.cnn.com 


Najčastejšie hlásené škody na budovách spôsobené kalamitou:

 

- poškodenia striech spôsobené ťarchou snehu

- narušenia nosných konštrukcií nehnuteľností

- zničenie odkvapov v dôsledku silnej námrazy

- vznik plesní vyvolaných topiacim sa snehom

- škody na altánkoch, ktoré neustáli zosuv snehu

Zdroj: www.ahs.com 


Rozsah škôd nahlásených od začiatku roka presahuje 100 000 €

 

Mrazy a hojná snehová nádielka nemátajú len vlastníkov budov. Pohotovosť a aktívny prístup pri riešení škôd čaká aj predstaviteľov poisťovní, ktorým sa zoznam nahlásených škôd rýchlo zapĺňa. S tým narastá aj ich finančný rozsah, ktorý sa už teraz počíta v tisícoch. Najväčší hráči na trhu hlásia rozsah škôd od začiatku tohto roka na úrovni viac ako 100 000 €, čo vzhľadom na vyhliadky počasia do ďalších dní nebude koniec.

Zdroj: calamityhill.com 


Generali – škody vrátane poškodených áut od začiatku roka dosahujú nad 110 000 €

Komunálna poisťovňa – škody na majetku vrátane áut zatiaľ dosahujú nad 32 000 €

Allianz – Slovenská poisťovňa – za posledný týždeň prijala vyše 350 nahlásených škôd

Uniqua – čísla zatiaľ nespresnila, no za posledný týždeň eviduje až niekoľko desiatok škôd

Zdroj: milofotos.com


Poznámka na záver: Čísla uvádzané v článku nie sú záväzné. Mnohé nahlásené škody budú preverené a následne vyčíslené až po ich obhliadke. K nej však podľa poisťovní dôjde až po likvidácii rizikovej snehovej vrstvy vo viacerých postihnutých lokalitách.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto: www.videoblocks.com, www.cnn.com, www.ahs.com, calamityhill.com, milofotos.com