Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Smog, nebezpečná voda, dopravné obmedzenia – krajské mestá zažili rušný deň

Napísal Róbert Bosák, 20.02.2019

Veľa pokoja si obyvatelia krajských miest počas dnešného dňa dožičiť nestihli. Viaceré z nich totiž od rána sužovali nepríjemné problémy, ktoré zasahovali do bežného chodu života.

 

Kým Bratislavčania si na dopravné obmedzenia začali zvykať, smog číhajúci na obyvateľov Nitry a Trnavy, našťastie, nie je každodenným javom. To isté môžu povedať aj ľudia z Veľkej Idy v tesnej blízkosti Košíc. A aby toho nebolo málo, trochu rozruchu sa narobilo aj v Žiline, presnejšie v 3 spádových obciach, kde boli problémy s pitnou vodou.

 

Bratislava – ďalšie dopravné obmedzenia

 

Dnešný deň nebol prvý, kedy doprava v hlavnom meste nemala ďaleko od kolapsu. Okrem prebiehajúcej modernizácie niekoľkých úsekov však k obmedzeniam prispeli aj protestujúci farmári. Tí dokonca na istý čas zablokovali Most SNP, čím bola doprava výrazne spomalená, podľa niektorých až ochromená.

 

Nitra a Trnava – varovanie pred smogom

 

Ktovie, či by si Nitrania a Trnavčania nevymenili svoju situáciu s Bratislavčanmi. Na rozdiel od nich im totiž šlo nielen o nervy za volantom, ale aj o zdravotný stav. SHMÚ tam v ranných hodinách z dôvodu namerania vyššieho množstva prachových častíc PM10 vyhlásil výstrahu. Tá platila čiastočne aj pre Trenčanov, ktorí mali tiež obmedziť pobyt na „čerstvom“ vzduchu.

 

Veľká Ida – smog úradoval aj pri Košiciach

 

Vysoká koncentrácia smogu nepotrápila len mestá na západe. Meteorológovia takisto varovali obyvateľov obce Veľká Ida, kde bol rovnaký problém ako v Nitre a Trnave. Častice PM10 tu takisto spôsobili problémy, ktoré vyvoláva najmä spaľovanie tuhého paliva. Pri nepriaznivých rozptylových podmienkach a slabej veternosti sa následne hromadia v ovzduší nad obydliami.

 

Žilina – okolité obce bez vlastnej pitnej vody

 

Na svoje si dnes prišli aj v najbližšom okolí Žiliny. V obciach Varín, Gbeľany a Nededza totiž vodárenská spoločnosť odporučila vyhnúť sa pitiu vody tečúcej v domácnostiach. Jej náhradu zabezpečovali alternatívnymi dodávkami a keďže výstraha platí do odvolania, obyvatelia sa na takúto distribúciu budú musieť spoľahnúť pravdepodobne aj zajtra.

 

Obyvatelia uvedených miest, resp. obcí majú za sebou náročný deň a momentálne nie je isté, či sa jednotlivé problémy do rána vyriešia. Otáznik má visieť najmä nad koncentráciou smogu v daných lokalitách, pretože práve ten je najväčším rizikom. Neistá situácia má byť tiež okolo pitnej vody v dedinkách pri Žiline a najlepšie to nevyzerá ani na bratislavských cestách.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: newsbeezer.com