Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovinci vyrobili autonómneho robota na prácu vo viniciach

Napísal Róbert Bosák, 05.03.2021

Robotizácia pokračuje v expanzii na trhu s technologickými zariadeniami do exteriéru. Po dlhšom čakaní si prácu budú môcť uľahčiť aj vinohradníci. S rýchlejším zvládnutím pestovania viniča im pomôže poľnohospodársky robot prichádzajúci zo Slovinska.

 

Poriadny kus práce vo viniacich urobí šikovný robotický model Slopehelper. Ten uviedla do obehu slovinská spoločnosť zameraná na poľnohospodárske produkty a technológie, ktorej sa podarilo zaplniť dieru na domácom aj európskom trhu. Práve slovinskí výrobcovia totiž patria medzi prvých, ktorí predstavili autonómny komerčný model schopný zvládnuť rôzne práce vo viniciach.

Zdroj: kmeckiglas.com 


Všestranný robotický „tank“

 

Medzi najbežnejšie práce, na ktoré sa uvedený model špecializuje, patrí aplikácia postreku, odstraňovanie buriny či zastrihávanie a orezávanie viniča. Autonómne vozidlo jazdiace na špeciálnych gumových pásoch však pri správnom ovládaní zvládne kompletnú starostlivosť o vinič. Stačí ho priviezť na vybrané miesto, diaľkovým ovládaním ho dostať rovno k viniču a spustiť konkrétny pracovný program.

Zdroj: kmeckiglas.com 


Vhodný do strmších terénov

 

Kombinácia elektrického pohonu, gumových pásov a schopnosti prekonať 45 ° sklon svahu sa postarala o to, že robot sa hodí do náročnejších terénov s nerovným povrchom. Výrobcovia ho aj preto uviedli na trh ako špeciálne robotické vozidlo do strmších viníc, ktoré vinohradníkom zjednoduší prácu. Zároveň im ju dokáže urýchliť, nakoľko vozidlo pracuje pri rýchlosti až 10 km za hodinu.

Zdroj: slopehelper.com 


Využiteľný aj mimo viníc

 

Všestrannosť vozidla sa dá využiť aj pri iných ako vinohradníckych prácach. Robot je vhodný na akúkoľvek záhradu, kde môže plieť burinu, kosiť trávnik či zastrihávať rastliny. Čiastočne si splní úlohu aj v ovocných sadoch, kde sa pričiní o zastrihávanie konárov či polievanie. Na vykonanie akejkoľvek práce má približne 12 až 14 hodín, čo je maximálna doba výdrže plne nabitej batérie.

Zdroj: slopehelper.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: kmeckiglas.com, slopehelper.com