Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenských majiteľov dovolenkových domov v Chorvátsku pribúda

Napísal Róbert Bosák, 03.09.2017

Obľúbené prímorské destinácie očarili slovenských turistov natoľko, že mnohí z nich si na ich plážach kupujú dovolenkové apartmány. Najvyhľadávanejšou krajinou, kde chcú Slováci takéto nehnuteľnosti vlastniť, je aj tento rok Chorvátsko.

 

Chorvátske pláže ostávajú naďalej milovanými destináciami, kde sa chcú Slováci opäť vracať. Nesvedčí o tom len počet pobytov, ktoré tu našinci za rok absolvujú, ale takisto rastúci podiel zakúpených dovolenkových apartmánov. Práve tie chorvátske si získavajú srdcia najväčšieho počtu Slovákov kupujúcich tento typ nehnuteľností situovaných v zahraničí.

Zdroj: apartmany-chorvatsko.eu

 

V Chorvátsku kupujeme všetky rezidenčné nehnuteľnosti

 

Záujem o chorvátske dovolenkové nehnuteľnosti je niekoľkonásobne vyšší ako v ostatných záujmových štátoch. Spôsobuje to najmä dostupnosť lokality, výhodné ceny a rozrastajúca sa základňa našich turistov navštevujúcich krajinu nielen v lete. Celkový podiel kupujúcich však rastie najmä preto, že na rozdiel od iných krajín tu siahame po rôznych typoch nehnuteľností od bytov a domov po chaty, pričom po najnovšom si tu zaobstarávame už aj kancelárie.

Zdroj: ceskevylety.cz

 

Balkánu sú verní aj „odporcovia“ tradičného Chorvátska

 

Napriek výraznému chorvátskemu náskoku si celkom slušný podiel dovolenkových objektov kúpených Slovákmi ukrojili aj ďalšie balkánske krajiny. Prímorskému Bulharsku a dlhodobo podceňovanému Rumunsku pomohlo najmä členstvo v EÚ, čím sa pre nás stávajú zaujímavé. Pomalým tempom sa zvyšuje aj dopyt po apartmánoch v Čiernej Hore a tí majetnejší skúšajú dokonca Grécko, kde sa údajne dá dobre zarábať na prenajímaní.

Zdroj: cedok.cz

 

Kúpa dovolenkových nehnuteľností v zahraničí je zaujímavým lákadlom, no majitelia, ktorí už stihli takýto objekt získať do osobného vlastníctva vedia, že prináša aj prekážky. Jedným z najväčších problémov je legislatíva danej krajiny, nakoľko sa od tej našej môže diametrálne líšiť. Prekážky prichádzajú aj pri financovaní úvermi, pretože banky nie sú v tomto prípade veľmi ústretové, čo však kupujúcich neodrádza, pretože ich podiel rastie každým rokom viac.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : euroubytovanie.sk, apartmany-chorvatsko.eu, ceskevylety.cz, cedok.cz