Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenský študent navrhol stoličku zo sena, získal za ňu české ocenenie

Napísal Róbert Bosák, 30.11.2017

Seno, vlna, konope či morské riasy. Každý z týchto materiálov sa osvedčil pri výstavbe aj renováciách, no po novom sa môžu využívať už aj v oblasti dizajnu a nábytkárstva. Dobrým príkladom je návrh ekologickej stoličky SENO, ktorú navrhol náš študent.  

 

Produkt, ktorý nábytkárstvu a interiérovému dizajnu ukazuje celkom nový smer, si získal pozornosť vďaka zisku ocenení hodnotiacich najlepšie študentské návrhy u nás aj v Česku. Alternatívna stolička zo sena je dôkazom, že nápady mladých dizajnérov môžu ovplyvniť dizajnové trendy a vniesť do ich radov kreativitu založenú na ekologických princípoch.

Zdroj: archinfo.sk    

Alternatívna novinka od slovenského študenta

 

Model s trefným názvom SENO, ktorého návrh má na svedomí Ján Forgáč, študent STU, ukázal ďalšie skryté stránky neobjaveného potenciálu sena. Tento materiál si pri správnom spracovaní dokáže poradiť aj s najvyššími kvalitatívnymi aj estetickými nárokmi. Okrem toho je šetrný k prostrediu aj k peňaženke, čo len potvrdzuje, že nejde o žiadny módny výkrik, ale o skutočný príklad ekologických riešení pre bývanie 21.storočia.

Zdroj: archinfo.sk

 

Nadčasový spôsob výroby a použité materiály

 

Samotná stolička vzbudzuje pozornosť už len spôsobom výroby, nakoľko spracovanie sena a sušenej trávy na takýto účel vyžaduje špeciálnu metódu. Pri tej sa uplatnil proces lisovania materiálu pod vysokým tlakom, ktorý vyformoval celú sedaciu časť. Druhou časťou, ktorá je spojená s tou sedacou len prepracovaným tvarovým spojom v podobe drážok, je podstavec z ohýbaného drôtu, ktorý podčiarkuje jednoduchý, no prepracovaný návrh.

Zdroj: designmag.cz

 

Stolička navrhnutá do spoločenských priestorov

 

Cieľovou skupinou tohto modelu majú byť návštevníci verejných a spoločenských priestorov v rôznych kultúrnych a konferenčných centrách. Jej využitie sa spája s krátkodobým sedením počas prípravy na vybrané podujatia, s dĺžkou do 20 alebo 30 minút, pričom jednoduchý tvar a nízka hmotnosť sa dobre uplatnia najmä pri premiestňovaní stoličiek za účelom hromadného usádzania hostí.

Zdroj: archinfo.sk

 

Na záver ostáva len poďakovať Jánovi Forgáčovi za jeho nápadité dielo, ktorým reprezentuje náš dizajn aj v susednom Česku, a popriať mu dostatok inšpirácie do ďalšej práce. Veríme, že SENO ako model stoličky aj seno ako materiál sa presadia v súčasnom nábytkárstve a budú slúžiť majiteľom domácností kvalitou aj komfortom.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : munimedia.cz, designmagazin.cz, archinfo.sk