Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovensko má v Indexe prosperity najhoršiu úroveň bývania v EÚ

Napísal Róbert Bosák, 11.04.2023

Analytici pracujúci s dátami hodnotiacimi úroveň bývania nemajú pre Slovensko dobré správy. V najnovšom Indexe prosperity, ktorého súčasťou je hodnotenie kvality bývania v členských štátoch EÚ, sme obsadili poslednú priečku.

 

Pravidelná tvorba Indexu prosperity spadá pod aktivity iniciatívy Európa v dátach, ktorá prostredníctvom viacerých ukazovateľov z rôznych oblastí monitoruje vývoj stavu členských štátov a života v nich. Jedným z 10 sledovaných pilierov, ako autori dát označujú jednotlivé hodnotené oblasti, je úroveň bývania. Práve v tomto pilieri sa Slovensko ocitlo na poslednej 27. priečke.

Zdroj: pixabay.com

 

Hodnotené indikátory v pilieri Úroveň bývania:

 

Indikátor

Poradie Slovenska v EÚ

Domácnosti, do ktorých zateká

2.

Nadmerné výdavky na bývanie

4.

Domácnosti neschopné dostatočne kúriť

14.

Investície do rezidenčnej výstavby

14.

Výhodnosť nájomného bývania

18.

Domácnosti bez hygienického zariadenia

19.

Finančná dostupnosť bývania

19.

Preľudnené domácnosti

22.

Cena novostavieb

23.

Dĺžka stavebného konania

26.

Počet municipalít

26.

Výdavky na domácnosť

26.

Počet bytov a domov na 1000 obyvateľov

27.

Celkové poradie - Úroveň bývania

27.

Zdroj: indexprosperity.cz

 

V celkovom Indexe prosperity sme na 25. mieste

 

Poslednú 27. priečku sme neobsadili len v pilieri Úroveň bývania. Na konci rebríčka sme sa ocitli aj v oblasti Podnikateľské prostredie. Prvé husle sme nehrali ani v ostatných hlavných ukazovateľoch. Najvyššiu pozíciu sme dosiahli v pilieri Solidarita a dôvera v spoločnosti, kde sme skončili na 12. mieste. O jednu priečku nižšie sme sa umiestnili v kategórii Životné prostredie. Tretie umiestnenie do 20. miesta (18.) sme zaznamenali v oblasti Rozvoj zdravia a bezpečnosti. V ďalších pilieroch sme skončili za 20. miestom, čo nám v celkovom Indexe prosperity za rok 2022 stačilo na 25. priečku. Za Slovenskom sa umiestnilo iba Bulharsko a Grécko. Zo štátov V4 dopadlo najlepšie Česko, ktoré obsadilo konečnú 13. pozíciu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: indexprosperity.cz

Zdroj foto: pixabay.com