Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

SLOVENSKO MÁ HISTORICKY PRVÝCH ELITNÝCH REALITNÝCH KONZULTANTOV

Napísal admin, 29.06.2017

Už aj slovenský realitný trh sa môže pýšiť skupinou konzultantov, ktorí dokážu klientov usmerňovať na vysokej odbornej úrovni. Ide o historicky prvých viac ako tridsiatich realitných maklérov z celého Slovenska, ktorí minulý týždeň náročnou záverečnou skúškou ukončili prestížny študijný program RSc. Slovenskej realitnej akadémie (SORA). Klienti ich budú môcť rozoznať vďaka kariérnemu titulu RSc. (Real estate Consultant) alebo si ich vyhľadať priamo v registri RSc. absolventov akadémie.

Počas takmer polročného študijného programu získali absolventi vedomosti zo šiestich oblastí – reality, právo, kataster nehnuteľnosti, dane, financie a stavebné znalosti. „Elitní poradcovia sú schopní na vysokej úrovni usmerňovať klientov napríklad pri správe realitného portfólia, pri prepočte výnosnosti realitnej investície, sú erudovanými poradcami pri územnom, či stavebnom konaní, pri výkupe pôdy, lesov, pri transfere väčších objektov a v mnohých iných realitných oblastiach, na ktoré bežní sprostredkovatelia nemajú požadované vedomostné predpoklady,“ vysvetlil predseda Realitnej únie SR Attila Mészáros.

Keďže na Slovensku nie je podľa platnej sústavy vysokoškolských študijných odborov možné študovať realitnú činnosť (realitný obchod) ako samostatný študijný odbor, bolo potrebné zostaviť študijný program od základov. Samotný program vznikal približne päť rokov pod rukami špičkových odborníkov z Právnickej fakulty UK v Bratislave, Stavebnej fakulty STU v Bratislave, Ekonomickej univerzity v Bratislave, Úradu geodézie, kartografie a katastra SR, poradcov Ministerstva školstva SR, či Realitnej únie SR. „Cieľom študijného programu RSc. je príprava absolventov na náročné obchodné prípady. Získané znalosti absolventovi umožnia uchopiť zaujímavejšie obchodné príležitosti a získať významných klientov.“ zdôraznil odborný garant prof. Ing. Dušan Majdúch, PhD., dlhoročný dekan Stavebnej fakulty STU v Bratislave, bývalý predseda Slovenskej komory stavebných inžinierov a emeritný profesor Ústavu súdneho znalectva STU v Bratislave.

RSc. program využíva oxfordský systém vzdelávania, ktorého súčasťou je riešenie prípadových štúdií (case studies), prezenčné štúdium a samoštúdium. „Program RSc. nebol vyvíjaný úplne pre všetkých. Je určený najmä tým, ktorí majú záujem postúpiť na vyššiu kariérnu métu a uchopiť zaujímavejšie príležitosti, ktoré realitný trh ponúka“ dodal tajomník Realitnej únie SR Mojmír Plavec. Už na jeseň privíta Slovenská realitná akadémia (SORA) ďalších záujemcov o interdisciplinárne štúdium programu RSc.

Podrobnejšie informácie o študijnom programe nájdete tu: http://www.sora.sk/rsc

Kontakt pre média

Mgr. Attila Mészáros, predseda

JUDr. Mojmír Plavec, tajomník

REALITNÁ ÚNIA SR

Májkova 3, 811 Bratislava

tel.: 02/5479 11 27

mail: plavec@realitnaunia.sk

Zdroj: sora.sk

V ČOM SA LÍŠI ELITNÝ REALITNÝ KONZULTANT OD BEŽNÉHO REALITNÉHO MAKLÉRA

 vie vypočítať výnosnosť investície do nehnuteľnosti, vrátane výpočtu hodnoty budúcich peňazí

 má poznatky o fungovaní nadnárodných realitných spoločností

 má schopnosť vytvárať a manažovať realitné portfólio klienta (buy to let / buy to profitable sell)

 vie zastupovať klienta pri predaji / kúpe lesov a poľnohospodárskej pôdy podľa nových legislatívnych pravidiel

 disponuje znalosťami a postupmi pri predaji väčších  realitných objektov (nad 1 mil. EUR)

 ovláda náročnejšie daňové aspekty pri obchodovaní s nehnuteľnosťami (DPH, daňoví nerezidenti, odpisy a pod.)

 vie poradiť klientovi v územnom, stavebnom a kolaudačnom konaní

 vie odhaliť stavebné nedostatky na nehnuteľnosti a odhadne náklady na ich odstránenie

 odborne zvládne predaj a prenájom komerčných priestorov, kancelárií a skladov

 vie poradiť v prípade exekúcie a dražby nehnuteľností

 ovláda problematiku pozemkových spoločenstiev a pozemkov neznámych vlastníkov

Zdroj: sora.sk