Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovensko bude mať prvú ekodedinu – pod Tatrami postavia Krásne Sady

Napísal Róbert Bosák, 15.09.2017

Prvou a veríme, že nie poslednou ekodedinkou na Slovensku sa stanú Krásne Sady. Ak sa iniciátorom pokrokového projektu podarí zrealizovať svoj nápad, našinec sa bude môcť onedlho presťahovať do prvej slovenskej obce vybudovanej na ekologických princípoch. 

 

Krásne Sady, ako tvorcovia nazvali projekt prvej slovenskej ekodediny, dostáva zelenú. Nová dedina, ktorá má obyvateľom priniesť užšiu koexistenciu človeka s prírodou, sa tak onedlho môže začať realizovať. Pre Slovensko je to ďalšou dobrou správou z oblasti trvalo udržateľnej výstavby, ktorá sa po vzore zahraničia snaží vybudovať ekologicky a ekonomicky nezávislé rezidenčné zóny.

 

Lokalita v zajatí prírody, no kúsok od mesta

 

Ako vhodné miesto určené na vybudovanie tejto dedinky sa vybrala lokalita pri obci Mlynica. Tá sa nachádza len kúsok od Popradu, čím si budúci obyvatelia Krásnych Sadov zabezpečia rýchly prístup do mesta, no ich bývanie bude situované v zajatí nedotknutej prírody priamo pod Tatrami.

Zdroj: krasnesady.sk

 

Iba prírodné materiály a úsporné technológie

 

V rámci zámeru vybudovať dedinku uprostred nedotknutej prírody je jednou z podmienok predaja pozemkov realizácia obydlí len z prírodných materiálov. K tomu sa má pridať ešte aj využívanie úsporných technologických zariadení využívajúcich obnoviteľné zdroje energie, čím sa docieli požadovaný ekologický charakter lokality.

Zdroj: krasnesady.sk

 

Pripravovaný projekt Krásne Sady v číslach: 

 

- každý jeden pozemok bude mať výmeru nad 1 hektár

- celková plocha ekodediny dosiahne okolo 100 hektárov

- v zóne má vyrásť približne 60 domov z hliny a slamy

- súčasťou projektu má byť aj výsadba 20 000 stromov

Zdroj: krasnesady.sk

 

Krásne Sady sú unikátnym projektom, ktorý zatiaľ u nás nemá obdobu. Práve tento projekt spod Tatier môže v našich končinách naštartovať výstavbu ďalších podobných ekodediniek, kde podobné projekty dlhodobo chýbajú. Presný termín „kolaudácie“ známy nie je, no prvé pozemky sa už dostávajú do predaja.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : www.krasnesady.sk

Foto : postproces.sk, krasnesady.sk